TECNOLOGIA
Societat 30/08/2011

Copyright o Creative Commons?

1 min
Copyright o Creative Commons?

Quan pengem una fotografia a la xarxa, ja siguem professionals o amateurs amb talent, hem de decidir amb quin tipus de llicència ho farem. Al clàssic copyright , en què l'interès d'algú comporta una negociació pecuniària, s'hi contraposen les llicències Creative Commons (CC), que defineixen l'ús i explotació. Hi ha diferents modalitats combinables de CC: attribution , quan la teva foto es pot distribuir públicament sempre que aparegui signada; no derivative works , que nega qualsevol alteració de la teva obra per crear-ne una de nova; share alike obliga que les obres derivades estiguin subjectes a la mateixa llicència que l'original i non comercial refusa l'ús de la teva feina amb fins comercials. Ramon Tomàs

Una de les enciclopèdies més consultades, la Wikipedia, gaudeix de diverses aplicacions per accedir a les seves dades i Wapedia n'és una. Permet enviar l'article a través de Facebook, Twitter o e-mail.

Aplicació oficial del principal canal de notícies del món àrab. Ofereix la possibilitat de consultar les notícies en anglès, veure en temps real les seves connexions en directe o butlletins en diferit.

stats