Societat 16/02/2011

Una corresponsal de CBS va ser agredida sexualment després de la caiguda de Mubàrak

La periodista va quedar separada del seu equip fins que un grup de dones i 20 soldats egipcis la van salvar

Agències
2 min
laralogan

Nova YorkUna de les corresponsals estrella del programa 60 Minutes, de la cadena CBS, Lara Logan, va patir una brutal agressió sexual durant una celebració popular als carrers del Caire després de la caiguda del règim de l'expresident egipci, Hosni Mubàrak, segons ha informat el mitjà nord-americà en un comunicat. Segons la nota, l'equip de televisió de la CBS i els seus guardaespatlles van ser envoltats per "elements perillosos" que es trobaven al mig de l'alegria que es va desfermar a la plaça Tahrir divendres, després de l'anunci que el president abandonava el poder. "Entre la multitud, [Logan] va quedar separada del seu equip. La van envoltar i va ser víctima d'una pallissa i una llarga i brutal agressió sexual, fins que un grup de dones i 20 soldats egipcis la van salvar", afirma el comunicat de la CBS.

Posteriorment, la periodista va poder posar-se en contacte amb els seus companys i tornar al seu hotel i van tornar l'endemà als Estats Units, on es troba actualment ingressada en un hospital per recuperar-se de l'agressió. De la mateixa manera, la cadena ha assegurat que no oferirà més informació de l'incident i que la periodista i la seva família han demanat respecte per a la seva privacitat.

La periodista, natural de Sud-àfrica, es va donar a conèixer com a corresponsal de la cadena britànica GMTV a l'inici de la guerra de l'Afganistan, a finals del 2001. L'any següent va ser contractada per la CBS, amb qui va cobrir la invasió d'Iraq encapçalada pels Estats Units i l'ocupació posterior del país. Segons el Comitè per a la Protecció de Periodistes (CPJ), durant les protestes populars a Egipte contra el règim de Mubàrak ha mort un periodista, 52 van resultar ferits i 76 van ser detinguts. L'organització també ha confirmat que tots els periodistes empresonats ja han estat alliberats.

stats