Societat 01/03/2012

Els passatgers del 'Costa Allegra' desembarquen a les Seychelles després de 3 dies a la deriva

La meitat dels passatgers han acceptat una oferta de la companyia Costa Cruceros per quedar-se a l'arxipèlag 15 dies amb totes les despeses pagades. Entre els passatgers hi ha 3 catalans

Agències
1 min
El creuer Costa Allegra arriba al port de Mahé, a les illes Seychelles, després de ser remolcat per un pesquer. Al port, les maletes dels passatgers els esperen, ja que van ser traslladades amb un altre embarcació.

RomaEls 627 passatgers i 413 tripulants del creuer 'Costa Allegra' han desembarcat aquest dijous al matí a l'illa de Mahé, a l'arxipèlag de les Seychelles. Un pesquer francès ha remolcat aquesta matinada el transatlàntic, en el qual viatjaven 3 catalans, de Vic i de Girona, durant dues hores fins que ha amarrat al port sense problemes.

S'han creat espais de rebuda en els quals els viatgers han estat atesos per representants diplomàtics dels seus respectius països. També s'ha instal·lat una tenda de la Creu Roja per si els passatgers necessitaven atenció mèdica. De tota manera, tots els viatgers estaven bé, ja que els tres dies que han estat a la deriva, les temperatures han fregat sempre els 30 graus. De fet, els passatgers han hagut de dormir a la coberta, per la calor que s'acumulava a l'interior del vaixell per la manca d'aire condicionat. A més, també els ha tocat prendre aliments freds.

Vacances pagades

Segons ha informat l'empresa Costa Cruceros, propietària del vaixell, 376 dels 627 turistes que viatjaven al creuer han acceptat de continuar les seves vacances durant una o dues setmanes en aquest arxipèlag de l'Índic amb totes les despeses pagades per la companyia i amb els bitllets d'avió cap a casa també inclosos.

D'altra banda, la resta dels passatgers, 251 persones, han decidit tornar a casa en uns vols que Costa Cruceros tenia preparats. Aquesta tarda està prevista una roda de premsa en la qual els responsables de l'empresa explicaran als mitjans de quina manera s'ha coordinat l'accident.

stats