Societat 18/01/2012

El capità del 'Costa Concordia', el 2010: "No voldria veure'm en la pell del capità del 'Titànic'"

Francesco Schettino va assegurar que tenia una "disciplina militar" que li permetria tenir-ho tot "sota control" en cas de trobar-se en una tragèdia, segons recull el diari 'Il Corriere della Sera'

Ara
1 min
Francesco Schettino, avui, després de declarar davant la jutge. REUTERS

BarcelonaEl capità del creuer Costa Concordia, Francesco Schettino, va dir en una entrevista publicada a la revista txeca Dnes, el 2010: "No voldria veure'm en la pell del capità del 'Titànic'", abans d'assegurar que tenia una "disciplina militar" que li permetria, en cas de trobar-se mai en una tragèdia, tenir-ho tot "sota control".

En l'entrevista, que ha recuperat el diari italià Il Corriere della Sera, Schettino afirma que amb una bona preparació qualsevol situació es pot controlar. El capità també afirma que la seguretat dels passatgers sempre "està per damunt de tot".

Schettino fins i tot parla de la seguretat del creuer Concordia, i subratlla que "avui tot és molt més segur i és més fàcil navegar, gràcies a internet". Schettino també sentencia que, en cas de situacions d'emergència, el capità ha de tenir-ho tot sempre sota control i "ser allà on sigui necessari".

El Costa Concordia es va escorar el divendres passat a la nit amb 4.229 persones a bord –uns 3.200 turistes i un miler de membres de la tripulació–, després d'impactar contra una roca a prop de l'illa de Giglio, a la Toscana. Fins ara hi ha comptabilitzades 11 persones mortes, i encara hi ha 24 desapareguts.

La jutge d'instrucció Valeria Montesarchio ha ordenat aquest dimarts al vespre l'arrest domiciliari de Schettino.

stats