SOCIETAT
Societat 23/01/2012

El capità del 'Costa Concordia' dóna negatiu en el test de consum de drogues

Schettino es troba en arrest domiciliari acusat d'homicidi involuntari múltiple, naufragi i abandonament de la nau. L'advocat recorda que sempre havien defensat que el capità no havia consumit drogues

Efe
1 min

RomaEl test de consum de drogues realitzat a Francesco Schettino, capità del creuer Costa Concordia, ha resultat negatiu, tal com ha comunicat aquest dilluns l'advocat Bruno Leporatti als mitjans de comunicació locals. Leporatti ha dit que així es reafirma que el seu client no estava sota els efectes de les drogues quan es va produir l'accident, com sempre havien defensat. Schettino es troba actualment en arrest domiciliari per l'acusació d'homicidi involuntari múltiple, naufragi i abandonament de la nau.

El creuer Costa Concordia, amb més de 4.200 persones a bord, va encallar davant de les costes de Giglio per l'impacte contra un escull, després que sortís de la ruta i s'apropés al litoral. Segons les declaracions de l'advocat en els darrers dies, Schettino assegura que va avisar la companyia Costa Cruceros després de l'impacte i que el fet de sortir de la ruta havia estat una maniobra autoritzada. La fiscalia de Grosseto, que condueix la investigació, ha escoltat aquest dilluns el comandant de la Capitania del port de Livorno, Gregorio Di Falco, que va ordenar a Schettino en diverses converses telefòniques que tornés al creuer per coordinar les tasques de salvament dels passatgers.

En les properes hores arribarà a l'illa de Giglio la nau oceanogràfica de la marina militar italiana per ocupar-se de sondejar el fons marí a la recerca de la vintena de persones que continuen desaparegudes.

stats