Societat 24/01/2012

Els bussos revisen el casc del 'Costa Concordia' per extreure'n el caburant

Les tasques de rescat de la vintena de desapareguts continuaran de manera paral·lela. A hores d'ara, el naufragi ja ha deixat 15 víctimes mortals

Efe
1 min

RomaEls bussos de l'empresa holandesa Smit Salvage faran avui una primera inspecció al creuer 'Costa Concordia' per engegar el pla d'extracció de les 2.200 tones de carburant que porta a les bodegues. Estudiaran les condicions del casc –a una vintena de metres de profunditat– i començaran a aïllar el primer tanc dels 17 dels quals s'extraurà el combustible.

Mentrestant, els equips de rescat italians continuaran amb les tasques de recerca de la vintena de persones desaparegudes durant el naufragi del creuer el passat 13 de gener. Las tasques de recerca de l'equip de rescat es concentraran avui al pont 3, on ahir es van trobar dos cadàvers més, que eleven a 15 la xifra de víctimes mortals del naufragi.

El cap de la Protecció Civil italiana, Franco Gabrielle, va assegurar ahir en una roda de premsa que el creuer es troba estable –ancorat entre roques per tres punts–, fet que fa segures les tasques d'extracció del fuel.

L' extracció es realitzarà perforant el casc del creuer i bombejant el combustible cap a unes cisternes, mentre que a través d'una segona obertura s'anirà omplint d'aigua per evitar els moviments que el tanc, si quedés buit, provocaria en el vaixell.

stats