Societat
Societat 16/04/2011

Creix la venda d''e-readers'

De 50.000 dispositius s'ha passat a 250.000 i ja hi ha prop de 2.000 llibres disponibles en català

Acn
2 min
L'e-reader

BarcelonaEn un any, la xifra d'e-readers al mercat espanyol s'ha multiplicat per cinc i de 50.000 dispositius s'ha passat a 250.000, segons indica la platafroma leqtor.com. Malgrat tot, "són xifres modestes en comparació, per exemple, als 20-25 milions dels Estats Units", com ha assenyalat el director de la plataforma de distribució i botiga de llibres digitals Edi.cat, Enric Faura, en una entrevista.

Una altra dada destacable és l'augment del catàleg digital en català: els prop de 2.000 títols disponibles són una conseqüència de l'aposta del Grup 62, que té bona part del catàleg digitalitzat, i de l'impuls que també estan duent a terme editorials com Angle, Bromera, Cossetània i Ara Llibres, entre d'altres. És una xifra "important però petita en comparació a l'oferta general del llibre en català", ha explicat Faura.

Les vendes de llibres digitals van créixer per Nadal entre un 30 i un 40%. L'augment de vendes de l'aparell també explica la posterior compra de continguts. Les previsions pel 2011 són de 110.000 i 120.000 unitats, segons ha indicat el director general de Leqtor.com, Josep Maria Terre. "Sembla que la venda de suports es concentrarà molt per Nadal, la de llibres no tant", ha assenyalat. "No hi ha salts que multipliquin per tres les vendes d'un mes a l'altre, però sí que hi ha pujades d'esglaó constants i consolidades, i no hi ha davallades", ha afegit Terre.

El volum de negoci, com apunten Terre i Faura, se situa prop de l'1%. El llibre digital està en una "etapa de desenvolupament i encara no s'ha produït la gran explosió", com ha indicat Faura.

El sector creu que l'e-reader és una de les línies de futur. Pel que fa als usuaris, una de les tendències fan conviure amb naturalitat el format tradicional del paper i el llibre digital.

stats