Societat 07/09/2011

Barcelona incrementa les denúncies de la Guàrdia Urbana per vendre, beure i orinar al carrer

El dispositiu d'estiu per fer complir les ordenances es tanca amb un 16% més de multes per venda ambulant, un 17% més per consumir alcohol al carrer i un 20% més per orinar a la via pública

Efe
3 min

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha exhibit avui els augments de denúncies de la Guàrdia Urbana aquest estiu contra els venedors ambulants i contra els que beuen alcohol i orinen al carrer, com a exemple de la "persecució" que ha emprès contra els actes incívics a la ciutat.

El primer tinent d'alcalde i portaveu del govern municipal, Joaquim Forn, ha fet balanç dels serveis de l'Ajuntament durant els mesos de juliol i agost, i s'ha mostrat "moderadament satisfet", tot i que ha assenyalat que encara queden coses per millorar.

En concret, ha destacat "l'accent" que la Guàrdia Urbana ha posat per intensificar la persecució de venedors de manta, llauners, els que fan botellón, els que orinen al carrer i els que provoquen molèsties als veïns amb sorolls.

Segons les dades aportades per Forn, la Guàrdia Urbana ha posat, entre juliol i agost, un total de 2.715 denúncies relacionades amb la venda ambulant, tant als carrers com a les platges, fet que significa un increment del 16,2 % respecte als mateixos mesos de l'any passat.

A més, ha presumit que les queixes dels ciutadans a través del 092 per molèsties ocasionades per la venda ambulant al juliol es van reduir un 37%.

La Guàrdia Urbana també va interposar en aquests dos mesos un total de 3.747 denúncies per consumir alcohol en la via pública, un 17,8% més que en el mateix període de 2010, mentre que les queixes ciutadanes pels botellons han baixat un 63%.

Un total de 1.686 persones han sigut denunciades en aquests dos mesos per orinar al carrer, un 20,6% més que al juliol i agost de l'any passat.

La Guàrdia Urbana també ha donat prioritat a les actuacions sobre les molèsties causades per sorolls i ha tramitat 131 denúncies per incomplir la normativa en aquesta matèria, ja sigui causada per aparells o per càntics o crits al carrer, un 23,9% més que l'estiu passat.

"Anem en la bona direcció, però no hem d'abaixar la guàrdia davant determinats comportaments, ni volem dir que tot va bé, però anem per un camí bastant encertat", ha assenyalat Forn, que ha atribuït aquest increment de denúncies al fet que el seu govern ha posat l'accent a lluitar contra les conductes incíviques a la ciutat.

Forn ha reconegut que han de millorar en aspectes com la lluita contra la venda ambulant i les massatgistes a les platges, i ha eludit acusar la Guàrdia Urbana i l'anterior equip de govern de no haver fet bé la seva feina durant l'anterior mandat.

El portaveu municipal s'ha felicitat pel bon clima de convivència en què es van viure les festes de Gràcia i Sants i l'eficàcia policial de les patrulles mixtes entre els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana, que es mantindran durant les festes de la Mercè.

Forn ha explicat que en la primera comissió de govern municipal després del període de vacances, a la qual no ha assistit l'alcalde, Xavier Trias, perquè es troba en una reunió a Castelló, ha valorat positivament el funcionament de tots els serveis municipals desplegats durant l'estiu.

En aquest sentit, ha agraït a totes les brigades municipals la seva feina, i ha ressaltat que, a data 1 de setembre, han finalitzat 36 de les 40 obres públiques i pavimentacions planificades per l'estiu a la ciutat.

Ha destacat, especialment, les obres de cobertura del corredor ferroviari al sud de l'estació de Sants, on s'han cobert les vies per emprendre, a partir del 2012, la urbanització de la superfície amb una nova rambla de 700 metres.

Dues de les obres s'han ajornat (la pavimentació de la B-20 en sentit entrada a Barcelona i el ramal d'accés al nus de la Trinitat) i dues més s'estan executant encara (la millora de l'estació de Renfe de Gràcia i la millora del clavegueram de diversos carrers a la Zona Franca).

stats