Cooperació
Societat 13/06/2012

La Creu Roja, premi Príncep d'Astúries de Cooperació Internacional

La xarxa humanitària internacional havia estat candidata al premi en diverses ocasions

Efe
1 min

OviedoEl Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja s'ha endut avui el premi Príncep d'Astúries de Cooperació Internacional 2012, al qual hi optaven 33 candidatures procedents de 27 països, segons han informat a Efe fonts de la Fundació Príncep d'Astúries.

Al premi optaven també, entre altres, l'expresidenta xilena Michelle Bachelet, Transparència Internacional, l'oceanògrafa Sylvia A. Earle, l'institut Postdam per a la Investigació de les Conseqüències del Canvi Climàtic i, de forma conjunta, l'Institut Universitari Europeu i el Col·legi d'Europa, a més del Hazle Abed, fundador de BRAC, una de les ONG més grans del món.

El guardó, dotat amb 50.000 euros i la reproducció d'una figura de Joan Miró, és el sisè que es falla aquest any, després del de Ciències Socials, per a Martha Nussbaum; el d'Arts, per a Rafael Moneo; Comunicació i Humanitats, Shigeru Miyamoto; Investigació Científica i Tècnica, per a Greg Winter i Richard Lerner; i el de Lletres, Philip Roth.

Considerada la major xarxa humanitària del món, la missió de la Creu Roja, que havia estat candidata a aquest premi i al de la Concòrdia en diverses ocasions, és prevenir i alleugerir el patiment humà, protegir la vida i la salut i fer respectar a les persones en temps de conflicte armat i altres situacions d'emergència.

stats