SOCIETAT
Societat 08/08/2011

La Creu Roja del Vendrell demanarà al consistori poder sancionar els banyistes que no els fan cas

L'entitat vol solucions ''dràstiques i immediates'' per evitar més ofegaments a la platges del municipi, ja que molts banyistes no respecten la prohibició explícita de la bandera vermella

Acn
2 min
Un dels socorristes de la Creu Roja del Vendrell, a la platja de Coma-ruga / ACN

El VendrellLa Creu Roja del Vendrell (el Baix Penedès) vol solucions ''dràstiques, eficients i efectives'' per evitar més ofegaments a les platges del municipi. Així ho ha assegurat aquest dilluns Assumpció Solé, presidenta de la Creu Roja del Baix Penedès, després dels greus incidents de les últimes setmanes, en què tres persones han perdut la vida. Solé ha explicat que aquestes solucions passen per delimitar la zona mitjançant tanques i evitar que els banyistes puguin accedir a aquest espai, o bé poder sancionar econòmicament les persones que s'han saltat la prohibició explícita de poder banyar-se com ja fan alguns municipis de l'Estat. Solé ha demanat que les mesures que es prenguin siguin "d'aplicació imminent". En els últims 15 dies, explica Solé, han dut a terme més de catorze salvaments, tot i els senyals de bandera vermella i els cartells que indiquen la prohibició de banyar-se.



El coordinador de platges de la Creu Roja del Vendrell, Jonathan Rodríguez, ha assegurat que tenen tot el suport del consistori, i que la presència policial ha augmentat. Tot i així, Rodríguez ha insistit que la gent és "molt poc conscient" del perill que corren quan es banyen encara que hi hagi una bandera vermella. Jonathan Rodríguez creu que aquesta sanció econòmica reduiria el nombre d'incidents. Amb tot, el coordinador de platges ha sostingut que el que és important també és treballar sobre la consciència de la gent i que els banyistes entenguin que si es fan recomanacions "és per algun motiu". Avui a les cinc de la tarda, hi ha prevista una reunió entre els regidors de l'ajuntament, l'alcalde Benet Jané i representants de la Creu Roja per tractar aquest problema que afecta al municipi. Fins que no s'hagi fet aquesta reunió, el consistori ha declinat fer declaracions.

stats