Societat 02/03/2012

Crítiques d'un comissari dels Mossos a Saura per haver assistit a la manifestació per Palestina

Joan Miquel Capell, portaveu del cos, diu en una entrevista a RAC1 que el fet que un conseller d'Interior participi en una protesta "complica la situació". Assegura que ara els mossos senten el suport "de l'actual equip" de dirigents de la conselleria

Ara
2 min
El comissari Joan Miquel Capell va deixar la seva feina de taxista  per entrar als Mossos ara fa 28 anys.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra senten el suport de la conselleria d'Interior actualment, amb Felip Puig com a conseller i Manel Prat com a director general, més que no pas en l'època de Joan Saura i Rafael Olmos. Així de clar ho ha dit públicament aquest divendres el comissari Joan Miquel Capell, portaveu del cos, en una entrevista al programa 'El món a RAC1'. Capell tampoc s'ha estalviat de criticar el fet que Saura participés en una manifestació, una marxa en favor de Palestina el 10 de gener de 2099, que va provocar molta polèmica als mitjans de comunicació en aquell moment. Pel comissari, aquesta decisió d'un conseller "complica la situació".

El comissari ha acabat expressant públicament aquest opinió després d'analitzar els aldarulls de la manifestació d'estudiants de dimecres. Després, arran de preguntes dels tertulians Ernest Folch i Carles Vilarrubí, ha expressat obertament la seva preferència per la manera de funcionar de l'actual govern pel que fa a Interior.

Tot i assegurar diverses vegades que "la policia actua perseguint delictes sigui quin sigui el responsable de la política de seguretat del país" –i de remarcar que ell ha treballat a les ordres de molts consellers al llarg de 29 anys i que mai cap li ha dit que no havia de perseguir determinats delictes–, ha marcat les diferències que, segons el seu parer, hi ha entre uns i altres.

"Jo sento totalment el suport de l'equip que dirigeix actualment el departament. I crec que la majoria dels mossos pensen igual que jo, tot i que no puc parlar pels 16.000 que som. Crec que el fet que el director general s'assegui com a imputat amb el màxim comandament a Barcelona uneix, perquè el director general està allà amb nosaltres, imputat, tot i que avui ja sabem que el jutge considera que el que va fer és correcte [respecte del desallotjament dels 'indignats' de la plaça Catalunya]. Això és diferent del que passava en altres moments, quan el director anterior [Rafael Olmos, per les protestes contra el pla Bolonya] va dimitir o va considerar que havia de dimitir per un problema de desordres públics. Són criteris de la política de seguretat i de les persones que tenen l'obligació i la funció de dirigir. Si la persona que està dirigint el departament considera que ha de ser partícip de la manifestació, si ell participa de la manifestació, complia una mica també la situació", ha conclòs.

stats