Societat 23/08/2012

El 'Curiosity' ja deixa les seves petjades a Mart

L'explorador de la NASA ja ha donat les seves primeres passes en un recorregut de 4,5 metres. Ha pogut prendre noves fotografies durant els 16 minuts que han durat les maniobres

Efe
2 min
La imatge ensenya les marques que ha deixat el 'Curiosity' en els 4,5 metres de recorregut / NASA

WashingtonL'explorador 'Curiosity' ja ha donat les seves primeres passes a Mart i ha deixat "marques de roda" sobre la superfície del Planeta Vermell, després d'un recorregut de 4,5 metres i de realitzar girs d'entre 90 i 180 graus, segons han informat els enginyers de la NASA. Per aquestes maniobres, l'explorador ha necessitat uns 16 minuts, durant els quals ha fet algunes fotografies en blanc i negre.

Poc abans, l'enginyer de la missió, Allen Chen, havia afirmat a Twitter: "Marques de roda a Mart. L'equip d'Entrada, Descens i Aterratge ha culminat la seva feina. Felicitats als equips de Mobilitat i Superfície!".

El director de la missió, Peter Theisenger, ha explicat en una roda de premsa que "la missió està funcionant extremadament bé". El cap de Mobilitat del 'Curiosity', Matt Heverly, també s'ha mostrat exultant: "Tenim un sistema de mobilitat funcionant plenament amb un munt de fascinants experiments d'exploració per davant".

El cap científic del Programa d'Exploració de Mart, Michael Meyer, va anunciar que, en homenatge a l'escriptor de ciència ficció Ray Bradbury, mort recentment, s'ha decidit batejar el lloc on va aterrar el 'Curiosity' com a "Bradbury Landing". En els pròxims dies, l'explorador es mourà per aquesta zona realitzant diverses revisions d'instruments i estudiant els voltants, abans de dirigir-se cap a la seva primera parada prevista, localitzada a 400 metres, una zona anomenada Glenelg on conflueixen tres formacions geològiques. S'espera que quan s'acabi la missió, el 'Curiosity' hagi recorregut més de 20 quilòmetres i registri imatges sobre el cràter Gale des de la vessant d'una muntanya de 5 quilòmetres d'altitud.

La NASA ha informat també que a través de la Càmera Química, que utilitza làser i espectròmetres, s'ha pogut examinar la composició de les roques on es troba l'explorador. Segons les primeres dades, les roques semblen de basalt.

stats