Societat 01/04/2012

Curiosos, turistes i fidels s'apleguen al centre de Barcelona atrets per la processó de 'la Burreta'

La germandat del Gran Poder i l'Esperança Macarena rememora pels carrers de Ciutat Vella l'entrada de Jesús a Jerusalem

Acn
2 min
Els turistes s'han vist sorpresos pel pas de la processó per la Rambla / ACN

BarcelonaTuristes, barcelonins curiosos i també fidels catòlics s'han aplegat al centre de Barcelona per contemplar la processó de 'la Burreta', que rememora l'entrada de Jesús a la ciutat de Jerusalem. La tradicional processó de Diumenge de Rams, organitzada per la germandat del Gran Poder i l'Esperança Macarena, ha transcorregut per diversos carrers del districte de Ciutat Vella, amb sortida i arribada a la parròquia de Sant Agustí. El nucli central de la processó està format pel pas de l'Entrada de Jesús a Jerusalem, una imatge d'aquest assegut damunt d'un burro, amb una palma en una mà i repartint benediccions amb l'altra.

Com és tradicional, els participants han portat palmes a les seves mans. La tradicional processó de Diumenge de Rams que organitza la germandat del Gran Poder i l'Esperança Macarena ha aplegat als carrers del centre de Barcelona desenes de curiosos. Els turistes que transitaven per les Rambles, el Portal de l'Àngel o Portaferrissa s'han vist sorpresos pel seguici. Les càmeres de foto i vídeo han aparegut d'immediat a les mans de molts d'aquests per immortalitzar l'escena. També s'hi ha acostat barcelonins, fidels catòlics o només curiosos, per veure el pas de la processó, a la què ha assistit el director general d'Afers Religiosos de la Generalitat, Xavier Puigdollers.

Amb aquest acte, es rememora l'entrada de Jesús a la ciutat de Jerusalem. El pas és una talla d'aquest a dalt d'un burro amb una palma a una mà i fent benediccions amb l'altra. Per això, la processó es coneix popularment amb el nom de 'la Burreta'. Com es tradició, els participants en l'acte han fet el recorregut acompanyant la imatge amb palmes i palmons a les seves mans.

La processó, encapçalada per dos agents de la unitat muntada de la Guàrdia Urbana amb uniforme de gran gala, ha tingut el seu inici i final a la plaça de Sant Agustí -en concret, a la parròquia que porta el mateix nom-. I ha recorregut carrers del districte de Ciutat Vella com ara Hospital, Pla de la Boqueria, la Rambla, Santa Anna, Portal de l'Àngel, Cucurulla, Portaferrissa o Pla de la Boqueria.

stats