Societat 22/04/2012

Davalla un 10% la circulació per les autopistes catalanes

El 2012 s'ha reactivat la disminució de trànsit per les vies de pagament i Trànsit investiga si l'elecció de vies secundàries té relació amb l'increment de la sinistralitat

Acn
1 min

BarcelonaDes de l'inici de la crisi la mobilitat al país ha anat baixant. El descens semblava estancar-se l'any passat però durant el primer trimestre de 2012 els desplaçaments de vehicles han tornar a disminuir clarament. Sobretot a les vies ràpides de pagament, a on s'ha registrat una davallada del 10%, segons Òscar Llatje, coordinador de seguretat viària i mobilitat del Servei Català de Trànsit (SCT).

En declaracions a l'espai 'Risc Zero', que produeix l'ACN per a la Federació de Ràdios Locals, ha explicat que des de Trànsit s'estudia ara si l'augment de sinistralitat -quasi un 30% més de mort aquest trimestre- té relació amb l'augment de conductors que escullen les carreteres secundàries per desplaçar-se en detriment de les autopistes, molt més segures.

La mobilitat a les vies ràpides de pagament no ha deixat de baixar des de l'inici de la crisi l'any 2008 i les xifres acumulades des de llavors "són importants". Ha dit que el tram menys afectat és el de l'AP-7 nord, que porta cap a la frontera amb França i que és molt transitada per camions estrangers d'entrada i sortida de l'Estat.

stats