Societat 22/01/2011

Dels problemes en el registre al cost del procés

1 min

Problemes jurídics

La subrogació està prohibida a Espanya però, com que cada cop hi ha més parelles que la posen en pràctica, el ministeri de Justícia va aprovar una instrucció que permet registrar aquests nens. Però no s'està fent i ara es troben en un buit legal que s'ha de resoldre via exequàtur.

Cost de la subrogació

Pot costar entre 100.000 i 150.000 euros però el Jordi i el Joep volen deixar clar que això no és per a gent rica. "Fa anys que estalviem", diuen. "És com posar preu al teu fill. Ningú pregunta a una parella quant costa l'adopció o la fecundació in vitro ".

"És una discriminació"

Ho diu Elisabet Vendrell, de l'Associació de Famílies Lesbianes i Gais. "Només apareixen els entrebancs quan la parella és gai i se sospita que hi ha subrogació". Els afectats ho comparen amb la penalització que patien les dones que fa uns anys anaven fora a avortar.

Mare de lloguer

La donant pot cobrar uns 7.000 euros i la gestant entre 15.000 i 18.000 euros. Però això "no es fa només per diners, és un acte molt generós", expliquen. "Ella va tenir un embaràs molt fàcil i volia ajudar altres parelles a fer realitat el somni de formar una família".

stats