SOCIETAT
Societat 17/04/2012

Demanen 14 anys de presó per a un acusat d'intentar violar una anciana i robar-li la bossa de mà

L'agressió va tenir lloc a Palafrugell fa un any. Segons l'acusació, el noi va llançar la víctima de 76 anys a terra i va intentar abaixar-li els texans que duia, però no va poder

Acn
2 min

GironaEl fiscal demana 14 anys de presó per a Taoufik G., un jove acusat d'intentar violar una anciana de 76 anys a Palafrugell i robar-li la bossa de mà el 9 de maig del 2011. Segons l'acusació, el noi es va apropar per darrere a la víctima quan passava per un camí rural i la va arrossegar fins a uns canyissars propers a un rierol mentre li deia que si cridava la mataria. Allà, la va llançar a terra i va intentar abaixar-li els texans que duia. Com que no va aconseguir doblegar la resistència "tenaç" de la dona, l'acusat li va etzibar "l'únic que volia era fotre't un clau". Llavors li va arravatar la bossa de mà i va fugir. La defensa del cas ho nega i demana que l'absolguin.

Els fets, que arribaran demà a judici a l'Audiència de Girona, van tenir lloc ara fa gairebé un any. Pels voltants de dos quarts de set de la tarda del 9 de maig del 2011, la víctima -una dona de 76 anys- caminava pel camí rural que va de Palafrugell a Mont-ras. L'acusat, un jove de procedència marroquina, se li va acostar per darrere. Després de tapar la boca a l'anciana per evitar que cridés, la va arrossegar fins a uns canyissars propers a un rierol, dient-li que la mataria si se li passava pel cap cridar.

Taoufik G., que aleshores tenia 21 anys, va empènyer la dona i la va fer caure sobre el rierol. Llavors, va intentar abaixar-li els texans. Mentre forcejava amb la víctima, el noi li deia que només volia "fotre-li un clau", segons ressalta l'escrit del ministeri fiscal. L'anciana, però, va aconseguir resistir-se i mostrar "una oposició tenaç". Aleshores, veient que no aconseguiria el seu objectiu, el jove va optar per arrabassar-li la bossa de mà (que la dona portava penjada al braç dret) i marxar corrents de l'indret.

La policia va poder detenir el jove pocs dies després i recuperar tant la bossa de mà com tots els objectes que hi havia a l'interior, excepte els 95 euros que la dona duia a la cartera quan el processat se li va llançar. El jove, que està en situació irregular, va ingressar en presó provisional el 19 de maig de l'any passat. A conseqüència de l'agressió, l'anciana va patir diverses rascades a la cara i a l'esquena. Tot i que les ferides se li van curar de pressa, el fiscal recull que la víctima ha quedat "commocionada" per aquests fets i que té "un quadre d'ansietat sever".

Catorze anys de presó i 9.000 euros d'indemnització

El fiscal imputa a Taoufik G. una temptativa d'agressió sexual amb accés carnal, un delicte de robatori amb força i una falta de lesions. Demana que se'l condemni a catorze anys de presó i a pagar una multa de 720 euros. En matèria de responsabilitat civil, el ministeri públic sol·licita que l'acusat indemnitzi l'anciana amb 9.270 euros. D'aquests, 9.000 són pels danys morals que va patir la dona i la resta corresponen als diners que el jove li va robar i a les ferides que va patir.

El judici per aquests fets es preveu celebrar demà a la Secció Quarta de l'Audiència de Girona. La defensa, encapçalada per l'advocat Gregori Martínez, nega els fets i demana l'absolució del seu client.

stats