Societat 08/05/2012

Demanen 223 anys de presó per un ginecòleg de Nou Barris per fer tocaments a unes 30 dones durant tres anys

El metge treballava al CAP del barri de la Prosperitat i a dues consultes privades del mateix districte i de Premià de Mar

Acn
2 min

BarcelonaLa fiscalia demana 223 anys de presó per un ginecòleg de Nou Barris que durant tres anys hauria fet tocaments amb intenció sexual a una trentena de dones, aprofitant que l'auxiliar d'infermeria no hi era o era darrere d'una cortina.

El metge hauria fet els tocaments almenys entre l'abril del 2003 i el setembre del 2006, quan el cas es va fer públic. El doctor, de nacionalitat espanyola i origen jordà, va rebre el suport d'altres pacients, que van reivindicar la seva professionalitat. A més, l'advocat de Sami Y.A. va recórrer les denúncies, perquè s'havien fet a instàncies dels Mossos després d'aconseguir les dades de totes les pacients del metge a través del CAP.

Segons la qualificació, avançada per Catalunya Ràdio, el metge feia tocaments indeguts aprofitant les visites ginecològiques, tant a la zona púbica com als pits. En ocasions, demanava a les pacients que es tranquil·litzessin, feia servir expressions com "carinyo" i justificava els seus tocaments assegurant que eren per detectar alguna anomalia en l'aparell genital femení.

En un cas, va arribar a dir que la vagina d'una d'elles estava "per posar-hi llimona", a una altra li va col·locar un glaçó al mugró i a unes altres els va col·locar durant diversos minuts una sonda a la vagina per fer-los una ecografia vaginal.

En alguna ocasió, però, les pacients van reaccionar davant dels tocaments amb comentaris com "prou, ja s'ha acabat". De fet, una d'elles el va aturar i es va identificar com a infermera de professió, cosa a la qual el ginecòleg hauria reaccionat amb l'expressió "hòstia puta".

La majoria de denúncies vénen de pacients del CAP de l'avinguda Rio de Janeiro, però també n'hi ha de la consulta privada a Premià de Mar o al barri del Turó de la Peira de Barcelona.

Per tot això, la fiscalia demana 223 anys de presó i el mateix període d'inhabilitació per sis delictes d'abús sexual, 28 delictes d'abús sexual amb penetració i un delicte continuat d'abús sexual, tots amb l'agreujant d'abús de superioritat, amb indemnitzacions que podrien arribar als 180.000 euros, uns 6.000 euros per cada dona.

La fiscalia ha demanat que el judici se celebri a porta tancada per preservar la identitat de les víctimes.

stats