SUCCESSOS
Societat 14/12/2010

Denuncien possibles abusos policials

Els veïns ho van gravar en vídeo. La policia de l’Hospitalet va detenir una jove que es va resistir a l’autoritat. A les imatges es veu com la noia crida que no la peguin. Una jutge està investigant el cas

Marta Català
2 min

BARCELONAUna jove ha denunciat que la policia local de l'Hospitalet l'ha pegat i els agents han denunciat a ella per haver agredit un d'ells. La jutge ha obert una investigació per les dues causes i ha acceptat com a prova de la defensa de la jove un vídeo que van gravar els veïns en què es veu com els agents s'emporten detinguda la noia que no para de cridar.

El 29 d'agost d'aquest any, la policia local de l'Hospitalet va rebre una trucada dels veïns d'un edifici del carrer Mare de Déu dels Desemparats a les cinc de la matinada. Es queixaven de la música alta d'una veïna, segons consta a l'atestat policial. La policia local de l'Hospitalet es va desplaçar al lloca dels fets i va acabar detenint la jove per un presumpte atemptat contra agents de l'autoritat. Segons consta a a l'atestat, la jove els va llençar un mòbil des de la finestra i va agredir un agent i va introduir "mig cos per la finestra del conductor" impedint que els vehicles policials marxessin, diu l'atestat. Va ser llavors quan els agents van decidir detenir-la.

Però aquesta versió, no té res a veure amb el que explica la noia detinguda ni tampoc amb el que es pot veure en el vídeo que uns veïns van gravar aquella matinada. Ella crida: "Oye, por qué me pegas" mentre la condueixen al vehicle policial. A les imatges es veu com un agent la introdueix a l'interior del vehicle mentre ella no para de cridar. Al final del vídeo, un agent diu per ràdio: "Han agredit a un company".

Segons va explicar la noia al seu lletrat, els agents la van "humiliar i pegar". De fet, existeix un part mèdic que indica que la jove, de 33 anys i origen equatorià, va patir policontusions al cos. Fa uns dies, la jutge va obrir les diligències.

stats