LA MÉTEO
Societat 25/07/2012

Des d'aquest dimecres i fins dissabte ens afectarà un nou episodi de calor intensa

Avui les temperatures pujaran de manera significativa a l'interior de Lleida i Girona. El mercuri arribarà als 35 graus

Manel Cascante
2 min

BarcelonaUna nova massa d'aire càlid, procedent del nord d'Àfrica, tornarà a passejar-se per les nostres latituds a partir d'avui mateix. Tot i que no serà tan intensa com les anteriors, si que ens aportarà novament temperatures de rigorós estiu, amb molts valors clarament superiors als 35 graus als indrets més càlids del territori. Aquesta vegada ens acompanyarà durant 3 o 4 dies.

El sol serà el dominador de tota la jornada. Només es veuran alguns núvols baixos despistats cap a les costes tarragonines, sobretot al llarg del matí. A partir del migdia també en creixeran alguns en àmbits de muntanya. Bàsicament al Pirineu, a l'entorn dels ports de Beseit i a les muntanyes interiors de Castelló. A diferència dels darrers dies, no és impossible que acabin descarregant alguna tronada o xàfec curt al llarg de la tarda.

Un altre element que cal tenir en compte avui serà el vent, ja que es reforçarà al llarg del matí a l'entorn de la Costa Brava i podrà obligar a posar algunes banderes grogues en moltes platges. Es tractarà de garbí, vent del sud-oest, que implicarà cops superiors als 40 km/h i, sobretot, un ascens notable de les temperatures en algunes comarques interiors de Girona. Caldrà estar atents a aquesta possibilitat, ja que aquest vent reescalfat farà disparar alguns termòmetres a primeres hores de la tarda per damunt dels 33 o 34 graus. Això passarà en algunes localitats de l'Alt Empordà, el Gironès i el Baix Empordà.

Els termòmetres tocaran sostre entre demà i divendres. Les temperatures més elevades d'aquest nou episodi s'enregistraran al pla de Lleida, les Terres de l'Ebre, l'interior del País Valencià i l'illa de Mallorca.

Els mapes del temps a mitjà termini continuen marcant una treva de temperatures a partir de diumenge. També, aquesta seria la bona notícia, la formació de tempestes més generals divendres a darrera hora i, novament, de cara a dissabte. Malauradament no afectaran tot el territori, però sí molts indrets del Pirineu, la Franja de Ponent, la rodalia del Sistema Ibèric i fins i tot algunes localitats de l'oest de Catalunya.

stats