Societat 11/06/2011

Desactivada l'alerta per un incendi en una empresa química de Reus

No hi ha hagut cap ferit ni tampoc afectació a l'exterior de la planta

Acn
1 min

ReusLa Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat cap a tres quarts de deu del matí la fase d'alerta del Plaseqcat (Pla d'Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya), que s'havia activat a dos quarts de vuit del matí, un cop s'ha comprovat que la situació dins la planta es troba del tot normalitzada i els diversos operatius ja es retiren del lloc. Segons Protecció Civil, la fuita i posterior incendi ha tingut lloc al voltant de les set del matí a la vàlvula d'un dipòsit mesclador d'etilè i oxigen a la planta VAM de l'empresa Celanese Chemicals Ibérica SL, del Polígon TAQSA de Reus. Els bombers de la Generalitat han arribat ràpidament a les instal·lacions i han comprovat que ja no hi havia flames ni fuita. Les dotacions s'han mantingut al lloc fins que s'ha pogut assegurar la tornada a la normalitat.

No hi ha hagut cap persona ferida ni tampoc hi ha hagut afectació a l'exterior de la planta.

En un primer moment, i fins que s'ha comprovat l'abast real de la situació, s'havia activat el pla en emergència, i posteriorment s'ha rebaixat a alerta.

En aquesta emergència, coordinada des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de la DGPC, hi han participat bombers de l'empresa, diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat, patrulles dels Mossos d'Esquadra, una ambulància preventiva del SEM, i efectius de les policies locals de la zona.

stats