SOCIETAT
Societat 13/06/2012

Desallotjada per l'incendi: "He dormit poc perquè tenia por, semblava l'infern"

Els prop de 300 veïns de Canyelles desallotjats per l'incendi de Castellet i la Gornal han pogut tornar a casa a les 10:15 hores

Acn
2 min
Uns veïns de Canyelles preguntant informació als vigilants municipals a la porta de la Sala Multicultural / ACN

CanyellesAmb nervis, por i incertesa han passat la nit uns 300 veïns de Canyelles. L'incendi que va començar aquest dimarts a la tarda a Castellet i la Gornal va provocar que es desallotgessin per prevenció els veïns de la urbanització Les Palmeres del municipi. Una seixantena ha passat la nit a la Sala Multicultural del nucli urbà, mentre que la resta hauria trobat allotjament a cases de familiars o amics. Tots, però, han dormit poc o gens per la preocupació del què podia passar a les seves llars, com Elena Gonzalvo, que ha assegurat que ha dormit "poc perquè tenia por, semblava l'infern", o Eva Torres, que no ha dormit "perquè no tenia informació i no sabia si s'estava controlant".

L'Eva Torres arribava a casa aquest dimarts al vespre "i, conforme m'apropava, m'anava adonant que el fum que veia estava al costat de casa". Ha assegurat que estava nerviosa i preocupada i que atenia permanentment les informacions que es donaven per saber si havien de desallotjar, un fet que es va produir pocs minuts després de que arribés.

La trobem a la Sala Multicultural, on han pogut passar la nit els veïns desallotjats, però en realitat ha vingut a demanar informació, perquè ella i la seva família han estat a casa de la seva germana, a una altra urbanització del mateix municipi. L'ambient familiar, però, no l'ha servit per descansar: "Estic sense dormir, perquè tenia molts nervis, perquè no teníem informació i no sabíem si s'estava controlant el foc", ha explicat.

Torres ha assegurat que els Mossos d'Esquadra l'han deixat entrar al matí aviat a la seva llar per poder agafar els efectes personals necessaris per poder preparar el nen per anar a l'escola.

L'Elena Gonzalvo tampoc ha passat bona nit: "He dormit molt poc, però no he pogut descansar", ha dit. Aquesta veïna, que també ha trobat un amic que li deixés passar la nit, assegura que va tenir por al veure les flames tan a prop i que quan va sortir perquè la desallotjaven "semblava un infern, com si fos una pel·lícula".

Xavier Garcia, un altre veí, ha explicat que "estava a casa amb l'ordinador i quan vaig sortir al carrer em vaig espantar perquè es veien les flames, però vaig sortir amb serenitat, tot i els nervis que surten en aquells moments".

La Montserrat Gurrera sí que ha passat la nit a la Sala Multicultural, però ho ha fet a la porta, "per estar amb els quatre gossos que tinc, perquè estan desesperats i sense dinar". Aquesta veïna ha explicat que està "cansada i desitjant arribar a casa".

I és que també es van desallotjar els animals de companyia que freqüenten molt en aquest tipus de cases d'urbanització de muntanya. La porta de l'equipament municipal tenia aquest dimecres al matí prop d'una desena de gossos lligats de propietaris que intentaven descansar en el seu interior.

stats