SOCIETAT
Societat 12/06/2012

Desallotjats mig centenar d'empleats de l'Hospital Joan XXIII per un incendi al costat del centre

No hi ha hagut ferits, ni afectacions als edificis del recinte. Arran del foc, ha quedat tallada la via principal d'accés al servei d'urgències

Acn
1 min

TarragonaAquest dimarts a la tarda s'ha declarat un incendi en un solar al costat del Parc Sanitari Joan XXIII de Tarragona, que ha obligat a evacuar mig centenar de persones que es trobaven a l'edifici de consultes externes i les dependències de la gerència territorial de l'Institut Català de la Salut (ICS). Es tracta, principalment, de treballadors, ja que a aquella hora a les consultes no hi havia pràcticament usuaris. El succés ha obligat a activar el pla d'autoprotecció del centre, però no ha fet cap ferit ni ha comportat afectacions als edificis del recinte ni als seus equipaments.

L'incendi, això sí, ha provocat un gran ensurt entre els veïns, ja que, empès pel fort vent que bufava, ha generat una gran columna de fum. L'actuació dels serveis de seguretat de l'hospital, i dels bombers i els serveis d'emergència, ha fet que el foc s'hagi pogut controlar en mitja hora, sense que cap edifici del recinte ni cap equipament s'hagi vist afectat. Tampoc ha calgut evacuar cap altre edifici del Parc Sanitari Joan XXIII, tot i que s'han pres mesures de confinament per minimitzar l'entrada de fum, com ara el tancament de la ventilació i el segellat de portes i finestres.

Arran de l'incendi, la via principal d'accés al servei d'urgències ha quedat tallada i s'ha habilitat un pas alternatiu per a vehicles d'emergència. Al voltant d'un quart de sis de la tarda, l'activitat de l'hospital s'ha normalitzat totalment.

stats