Societat 27/12/2011

Desarticulada una banda acusada de robar targetes de carburant de camions

Els Mossos han detingut sis persones, acusades de 62 robatoris

Efe
2 min

BarcelonaUna banda que presumptament es dedicava a robar targetes de carburant en camions estacionats en àrees de servei de Catalunya per omplir els dipòsits d'altres vehicles ha estat desarticulada per la policia, han informat avui els Mossos d'Esquadra.

L'actuació policial s'ha saldat amb la detenció de sis persones, totes procedents de països de l'antiga Iugoslàvia, que han estat acusades de 62 robatoris, segons ha precisat la policia en un comunicat.

Les targetes eren utilitzades en gasolineres de Catalunya i França després que els lladres contactessin amb altres transportistes i omplissin els dipòsits dels seus camions. S'haurien generat fraus de fins a 1.700 euros en cada pagament.

Els detinguts el passat 13 de desembre són Alen M., de 38 anys i nacionalitat croata; els serbis Dusan V. i Dragan V., de 22 i 40 anys, respectivament; el bosnià Edo O., de 47 anys, i els eslovens Oliver H. i Darko J., de 40 i 44 anys, respectivament.

Els Mossos d'Esquadra investiguen setze persones més per la seva relació amb uns fets que es remunten a principi del 2011, quan els policies van tenir coneixement que un grup de persones robava de l'interior de camions aparcats en carreteres de Girona.

Un dels objectes més buscats en aquests robatoris eren les targetes de combustible, que després eren utilitzades per pagar el carburant d'altres vehicles.

Els agents van constatar que els lladres estaven organitzats per comunicar-se entre ells i per contactar amb camions interessats a omplir els seus dipòsits amb les targetes sostretes a altres companys.

La investigació ha permès ara la detenció d'aquestes sis persones, a qui s'han trobat targetes robades, han indicat els Mossos.

Arran de les detencions, la policia va efectuar tres registres domiciliaris que van permetre trobar més targetes, i ara els investigadors esperen localitzar altres membres del grup.

Els detinguts, tres dels quals, Alen M., Edo O. i Dragan V., tenen antecedents, han passat a disposició del jutjat d'instrucció encarregat del cas, que n'ha decretat l'ingrés a la presó.

stats