SUCCESSOS
Societat 07/08/2012

Desarticulada una xarxa que traficava amb ciutadans albanesos

Cobraven 10.000 euros per persona i allotjaven les víctimes en pisos pastera

Acn
1 min
Imatge del material comissat en el marc de l'operatiu policial. / CNP

BarcelonaLa policia espanyola ha desarticulat una presumpta xarxa de tràfic de persones, concretament de ciutadans albanesos. Les víctimes eren traslladades des de Grècia i Albània cap a Espanya i altres països europeus, on eren allotjades en pisos pastera sota control de la banda fins que se'ls donaven passaports falsos, amb els quals viatjaven finalment als Estats Units, el Canadà o Austràlia. Segons la policia, la xarxa cobrava 10.000 euros per persona. Hi ha 19 detinguts, alguns dels quals, a Barcelona. Els responsables de la xarxa estaven assentats a Almeria.

La investigació va començar a l'entorn d'un grup implicat en el tràfic il·lícit de vehicles i va derivar en la recerca d'una organització criminal integrada per ciutadans de nacionalitat albanesa, búlgara, romanesa i lituana relacionada amb el tràfic de persones i immigració clandestina. El grup investigat treia els ciutadans albanesos de forma individual o acompanyats de menors per semblar una família. Entraven a Grècia proveïts de documentació grega falsificada i des d'allà eren duts per carretera fins a Itàlia o Espanya. Amb una nova documentació falsa eren traslladats fora de la Unió Europea, per a la qual cosa comptaven amb la logística d'una agència de viatges de Barcelona a través de la qual obtenien els passatges de viatge.

En total hi ha 19 detinguts, dos a Barcelona, i s'han dut a terme set registres a domicilis, un dels quals, també, a la capital catalana. A més, s'han intervingut tretze passaports i permisos de residència falsificats de nacionalitats diferents, nombrosos bitllets d'avió, diverses eines per a la falsificació de documents, equips informàtics, desenes de telèfons mòbils i set vehicles.

stats