SOCIETAT
Societat 20/05/2011

Desarticulen un grup que es dedicava a robar a domicilis de Barcelona

Es dedicaven a robar principalment joies, diners i aparells electrònics. Hi ha sis detinguts, entre ells els presumptes compradors de les peces robades, un d'ells propietari d'una botiga de compra-venda d'or

Agències
2 min
Vista general d'alguns dels objectes robats als domicilis / ACN

BarcelonaEls Mossos han detingut tres persones com a presumptes autors de robatoris a domicilis a l'àrea de Barcelona. Fins ara s'ha pogut acreditar la participació del grup en sis robatoris a Barcelona i a l'Hospitalet de Llobregat, però no es descarta vincular-los a altres fets delictius. La policia catalana també ha detingut tres persones més que serien els compradors dels objectes sostrets. La investigació va començar quan es va constatar un seguit de robatoris a domicilis, principalment al districte de Sants-Montjuïc de la capital catalana.

Els investigadors van identificar tres persones que presumptament buscaven blocs de pisos amb fàcil accés a l'escala. Segons el relat policial, un cop seleccionat l'objectiu, un dels membres del grup es quedava a l'exterior fent vigilància i els altres dos accedien als pisos. Una vegada a dins del pis sostreien aparells electrònics, joies i diners en metàl·lic i s'ho enduien tot plegat a la bossa de les eines amb les quals forçaven els pisos. En la primera fase es van detenir tres persones i en els escorcolls als seus domicilis es van recuperar nombrosos objectes sostrets.



Compra-venda d'or

Un altre extrem que va descobrir la investigació és que bona part de les peces robades es venien ràpidament, principalment a dues persones: el propietari i un responsable de dos establiments de compra-venda d'or ubicats a Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat. La policia considera que sabien l'origen il·lícit de les peces que compraven, que després fonien per convertir-les en or i evitar que se'n detectés la procedència.



Aparells electrònics

Pel que fa als aparells electrònics, la policia ha identificat el presumpte comprador com “un autèntic professional del comerç d'objectes sostrets". La policia va escorcollar el pis del detingut, un forn de pa i una perruqueria del barri de Ciutat Vella que li servia, segons la policia, com a magatzem dels productes robats. Durant els escorcolls, s'han intervingut nombrosos aparells electrònics, rellotges i joies possiblement sostretes, així com diners en metàl·lic

.

Els detinguts

Els detinguts són Ricardo Antonio S. G., de 53 anys, Eduardo R. A., de 26, i Leonardo Exequiel L. V., de 62. Els tres són de nacionalitat xilena i veïns de Barcelona. Dos dels detinguts han ingressat a presó i el tercer ha quedat en llibertat amb càrrecs. Pel que fa als presumptes compradors, són Mohamed C., de 40 anys i nacionalitat algeriana, Adolfo S. S., de 41 anys i nacionalitat peruana, i Andres Felipe R. A., de 34 anys i nacionalitat colombiana. Tots tres són veïns de Barcelona. La investigació continua oberta, ja que no es descarta que es puguin atribuir més delictes als imputats.

stats