Especials 13/05/2012

Desenes 'd'indignats' passen la nit a plaça Catalunya

Està previst que avui es celebrin assemblees i debats. L'objectiu és acampar a la plaça fins al proper dimarts, 15 de maig, aniversari oficial del moviment

Agències
2 min

BarcelonaDiverses desenes d'"indignats" han passat la nit acampats a la Plaça de Catalunya de Barcelona, on han instal·lat una trentena de tendes de campanya, sense que la policia hagi intervingut i sense que s'hagi produït cap incident. Segons que han informat els Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana a l'agència Efe, la nit ha transcorregut amb normalitat a la cèntrica plaça barcelonina, epicentre del moviment del 15M a Catalunya, on els indignats han reprès des de les 11 del matí els debats en les diverses comissions que han constituït.

En un assolellat matí, a la plaça de Catalunya conviuen avui les desenes d'indignats, que ocupen parterres i zones enjardinades, mentre al centre es repeteix l'habitual estampa de turistes passejant, fent fotografies o donant menjar als coloms, i sense que sigui visible presència policial.

Les casetes que han muntat les diferents comissions per debatre sobre Habitatge, Deute, Educació, Sanitat o Drets i Llibertats, entre d'altres temes, comparteixen espai amb els llocs de venda de menjar per a ocells de la plaça. El moviment també ha organitzat diversos serveis per als acampats, com el de cuina, i ha fet una crida perquè els ciutadans aportin oli, aigua, cereals i altres aliments bàsics.

També operaris dels serveis de neteja de l'ajuntament estan netejant els espais de la plaça, que ahir va quedar abarrotada per la multitud de persones que es van concentrar en ella abans i després de la manifestació. Emulant la imatge de l'ocupació de la plaça de l'any passat, els indignats han penjat en els arbres diverses pancartes en la qual es pot llegir "Tot el poder per al poble", "Contra la dictadura del capitalisme", "La sanitat no es toca" o "L'educació no és un negoci".

Els indignats tenen previst quedar-se a la Plaça de Catalunya, convertida en "Fòrum dels pobles", fins a dimarts que ve, 15 de maig, quan es celebra l'aniversari oficial del moviment, i han establert un calendari per a aquests dies amb els treballs que faran les diferents comissions.

stats