Societat 02/04/2012

Desmantellat un grup criminal que estafava immigrants i falsificava contractes de feina

Els cinc detinguts cobraven de 3.000 a 4.000 euros per contractes falsos com a empleats domèstics

Acn
1 min

TarragonaEls Mossos d'Esquadra i la policia espanyola han desarticulat un presumpte grup criminal acusat d'estafar ciutadans immigrants amb contractes de treball falsos.

Segons els agents, la banda estava formada per intermediaris de diverses nacionalitats i un gestor, ubicat a Tarragona.

Les víctimes eren estrangers de països no comunitaris que intentaven regularitzar papers a l'estat. La trama oferia a la víctima un contracte de treball fals, amb el qual se li obria la possibilitat d'obtenir un permís de residència. Un cop convençut per l'intermediari, l'immigrant tenia una reunió amb el gestor al despatx ubicat a Tarragona, on se li podien demanar fins a 4.000 euros pels tràmits.

Segons la policia, un cop es feia el pagament –el 50% en el moment inicial i la resta, quan arribava la documentació– el gestor falsificava el contracte de treball com a empleat domèstic.

Els agents han explicat que com a contractant figurava el nom d'una persona que havia perdut el DNI o clients de la gestoria. També es falsificava la declaració de l'IRPF i es feien constar adreces fictícies. Per a qualsevol notificació, hi constava sempre l'adreça de la gestoria.

De moment s'han detectat 86 expedients irregulars.

En l'escorcoll al domicili social del gestor es van trobar nombrosos expedients administratius, presumptament irregulars, que demostrarien l'activitat delictiva.

Els detinguts són Francisco R.F., de 59 anys, i Juan Carlos C.G., de 40, tots dos de nacionalitat espanyola, i Mohamed E.M., de 35 anys; Said E.M., de 42, i Jamal B., de 40, de nacionalitat marroquina. A tots cinc se'ls acusa de delictes de falsificació documental.

stats