Societat
Societat 30/11/2011

Desmantellen un laboratori il·legal de whisky i ginebra a Badalona

La Guàrdia Urbana va trobar ampolles de whisky amb indicis de falsificació en un supermercat del barri de Llefià. Hi ha dues persones detingudes, acusades de delictes contra la salut pública, contra la propietat industrial i d'estafa contra la hisenda pública

Acn
2 min
El laboratori il·legal de begudes alcohòliques desmantellat a Badalona / ACN

BadalonaLa Guàrdia Urbana de Badalona i el grup fiscal de la Guàrdia Civil han desmantellat un laboratori il·legal de begudes alcohòliques, principalment whisky i ginebra, situat al carrer Rosella del barri Coll i Pujol de Badalona. Els responsables del negoci compraven alcohol de baixa qualitat i reomplien ampolles de marques conegudes que, suposadament, aconseguien dels punts de reciclatge de vidre. També aprofitaven els taps de les ampolles d'alcohol de poca qualitat per poder posar el precinte fiscal a les ampolles manipulades. La investigació neix a principis de novembre, després que la Guàrdia Urbana inspeccionés i tanqués un supermercat del barri de Llefià de Badalona, on els agents havien trobat ampolles de whisky amb indicis de falsificació.

L'operació es va fer el passat 22 de novembre, i hi ha dues persones detingudes acusades de delictes contra la salut pública, contra la propietat industrial i d'estafa contra la hisenda pública. Durant l'escorcoll del local, que es feia servir com a laboratori, es van confiscar 277 ampolles buides de whisky i ginebra de marca, centenars de taps i precintes fiscals, 162 ampolles de whisky de baixa qualitat, 17 caixes d'ampolles de whisky, 2 bidons de 50 litres i diverses eines per manipular els taps de les ampolles.

Al laboratori situat al carrer Rosella de Badalona, els responsables del negoci compraven ampolles de whisky i ginebra de marques poc conegudes i de baix preu per reomplir les de marca. Segons la investigació policial, els licors es barrejaven amb aigua destil·lada i altres productes fins a aconseguir una tonalitat del licor similar a la de la marca original.

Els detinguts treballaven sota comanda. De fet, l'origen de la investigació se situa en una actuació que va dur a terme la Guàrdia Urbana de Badalona a principis de mes en un supermercat del barri de Llefià, on van trobar ampolles de whisky de marques conegudes amb indicis que podien haver estat falsificades. Els agents van clausurar el local després de la inspecció.

stats