Societat 18/03/2012

Destapen una estafa amb sucoses ofertes de treball falses a Dubai

Els Mossos identifiquen la presumpte responsable: una dona de nacionalitat romanesa que actuava des de Barcelona. La dona, que es troba en parador desconegut, va estafar almenys 130 persones a les que demanava 20 euros per traduir els currículums al turc

Agències
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han destapat una estafa que ha afectat almenys 130 persones a les quals una dona oferia feina a Dubai amb una remuneració molt sucosa, però els hi demanava un currículum en àrab o en turc que s'oferia a traduir per 20 euros. Un cop fet l'ingrés els interessats no rebien cap noticia més. Davant d'això, les víctimes es posaven en contacte amb l'adreça que la dona els hi havia facilitat i que gestionava una noia a qui havia contractat com a secretaria. La noia, en rebre correus electrònics amb queixes va sospitar que passava alguna cosa i es va posar en contacte amb els Mossos d'Esquadra, que van destapar l'estafa. Almenys 130 persones han sigut estafades per la presumpta responsable de la trama, una dona de 45 anys i de nacionalitat romanesa que actuava des de Barcelona. La dona es troba en parador desconegut i s'ha emès una ordre policial de crida i cerca.

Anisora M. va penjar una oferta de feina a una pàgina d'internet especialitzada en què es reclamava especialistes en la construcció, com encofradors, electricistes, lampistes, paletes o xofers de camió, per anar a treballar a Dubai. Es prometia un sou de 4.800 euros, allotjament gratuït durant un any i el viatge d'anada.

La presumpta autora dels fets hauria contractat a una menor a la qual va prometre una feina com a secretària per tal que gestionés els currículums relacionats amb l'oferta de treball i li va encarregar que donés d'alta una direcció de correu electrònic per resoldre dubres. Tenia l'ordre de reenviar la informació rebuda a la presumpta estafadora.

Paral·lelament, la dona es posava en contacte amb els interessats i els demanava que els currículums havien d'estar en àrab o turc i s'oferia a fer ella mateixa la traducció, previ ingrés de 20 euros al número de compte que facilitava. Un cop fet l'ingrés, la dona els enviava el currículum suposadament en turc.

A partir d'aquí, els interessats no rebien cap més informació. Això va portar alguns d'ells a enviar correus electrònics expressant les seves queixes. Aquests correus van aixecar les sospites de la noia contactada com a secretària, que va decidir denunciar els fets davant la policia i va explicar que ella mateixa tampoc havia cobrat per la feina que estava fent.

Els Mossos d'Esquadra han comprovat que la presumpta autora dels fets està relacionada amb altres estafes, com per exemple fer-se passar per sordmuda per demanar diners per una associació que no existia.

La intendenta i cap de l'Àrea Policial Bàsica de Sant Andreu, Teresa Laplana, ha explicat que entre els 130 afectats hi ha gent de Catalunya però també de fora, i no ha descartat que les víctimes puguin ser més.

stats