SALUT
Societat 25/02/2011

Destitueixen el gerent de l'Hospital Clínic per les retallades

Les retallades al sector sanitari han fet que es destitueixi el conseller delegat i el gerent de l'Hospital Clínic. La mesura forma part de les mesures d'aprimament de les cúpules directives dels hospitals

Redacció
1 min

BarcelonLes retallades anunciades per la conselleria de Salut ja han començat. Avui han destituït el conseller delegat de l'Hospital Clínic, Raimon Belenes, i la gerent, Anna Miró. D'aquesta manera la conselleria de Salut ha començat la política d'aprimament de les cúpules directives dels hospitals, tal com ja havia anunciat. El subdirector general, Josep Maria Piqué, assumirà la direcció de l'hospital seguint la directriu d'aprimar la figura del director executiu i prescindir d'adjunts i consellers delegats.

Les retallades també han arribat al Parc Mar Salut, on el conseller Boi Ruiz deixarà de ser-ne el president, com ja ha passat en l'ICS. El conseller deixarà, doncs, la presidència dels centres i consorcis públics en què els estatuts ho permetin i assumiran aquest càrrec experts reconeguts sense remuneració.

La conselleria ha volgut deixar clar que "no nomena ni cessa alts càrrecs" sinó que el criteri d'aprimament es porta als patronats dels centres i ells executen la decisió.

stats