Societat 13/06/2013

Detecten un altre error en una xifra econòmica de l'examen de geografia de la selectivitat

L'errada tipogràfica ha tornat a aixecar les queixes dels estudiants, després que ahir se'n va trobar una a la prova de matemàtiques

Efe
2 min
Més de 30.200 alumnes fan aquest any la selectivitat per accedir a la universitat.

BarcelonaLa prova de Geografia de la selectivitat que s'ha fet avui contenia un error en una xifra econòmica sobre els fluxos d'inversió estrangera referits a Espanya, en què s'ha afegit un número de més.

La xifra que s'ha donat als alumnes era 64.2644, amb un 4 de més, la qual cosa ha provocat altra vegada queixes dels estudiants a les xarxes socials pel desconcert que ha causat aquest nou bunyol en la proves de selectivitat, que es fan a Catalunya des de dimarts passat.

Diversos estudiants que han realitzat avui aquest examen al campus del Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra han explicat a Efe que, després d'iniciar-se la prova, una professora els ha alertat de l'error i els ha indicat que eliminessin el 4 sobrant.

La xifra s'incloïa en una taula sobre els fluxos d'inversió estrangera directa de l'any 2007 que formava part de l'exercici 2 de l'opció A de l'examen de geografia.

Aquesta equivocació se suma a la que es va produir ahir a la prova de matemàtiques, que va causar nervis i fins i tot llàgrimes en alguns estudiants, pel que podia suposar per a la nota final de selectivitat.

També va aparèixer un altre error, més venial, en un article −'las' en comptes de 'les', en català− al títol de l'examen de matemàtiques aplicades a 'las' ciències socials, un lapsus motivat per la impremta "i en cap cas per un error humà", segons ha afirmat aquest dijous el Consell Interuniversitari de Catalunya.

A banda, a les proves de llengua catalana i llengua castellana, que van tenir lloc dimarts passat en el primer dia de selectivitat, hi havia diverses paraules subratllades i fins i tot algun paràgraf sobre els quals no es preguntava res a l'examen, una qüestió que va causar perplexitat i consultes en més d'un estudiant, han indicat avui fonts d'un tribunal examinador.

stats