SUCCESSOS
Societat 24/03/2012

Detinguts dos clans de proxenetes que tatuaven codis de barres a les dones que es volien escapar

Entre els 22 detinguts hi ha els dos caps dels clans, de nacionalitat romanesa. La policia ha alliberat una noia de 19 anys que tenien segrestada a Madrid, on la van agredir i li van afaitar el cap i les celles per intentar fugir

Agències
3 min

MadridLa Policia Nacional espanyola ha desarticulat a Madrid dos clans de nacionalitat romanesa que explotaven sexualment a dones, a les quals tatuaven codis de barres si intentaven fugir, i ha detingut 22 persones, entre elles els dos caps. En l'operació la Policia ha alliberat una de les seves víctimes, una jove romanesa de 19 anys que romania segrestada en un pis de Valdemoro (Madrid) per haver intentat escapar i que, a més de patir cops i fuetades, va ser marcada amb un codi de barres en què constava el seu deute amb la xarxa i li van afaitar els cabells i les celles.

Les xarxes, que obligaven les dones a exercir la prostitució al polígon Marconi, al carrer Montera i en diversos clubs de cites de la regió, llogaven pisos on es realitzaven els serveis i que eren vigilats per alguns dels seus membres per retirar immediatament els diners recaptats a les dones. "Maletes", "paquets" o "bicicletes" eren alguns dels termes utilitzats pels proxenetes per referir-se a les dones que tenien sota el seu control, ha informat la Policia en un comunicat.

Els agents seguien les passes d'un clan, integrat per diverses persones d'origen romanès, que obligaven a les dones que exercien la prostitució al polígon Marconi de Madrid a facilitar part dels seus guanys. Aquest grup captava, transportava i explotava coactivament a altres dones, algunes d'elles menors d'edat, al carrer Montera de la capital i en diversos clubs de la comunitat madrilenya. Amb la col·laboració de la Policia Municipal de Madrid, es va poder comprovar que els proxenetes es repartien la zona del carrer Montera per sectors on distribuïen a les dones i prohibien a altres que exercissin la prostitució en aquest lloc, pel qual els proxenetes pagaven un cànon en concepte de "lloguer".

Aquesta xarxa de proxenetes estava dirigida per Iancu T., qui tenia en vigor una ordre de crida i cerca emesa per Romania per delictes d'aquesta mateixa naturalesa. Aquest home comptava amb la col·laboració d'altres homes i algunes dones de confiança que, a més d'exercir la prostitució, controlaven a la resta. Alguns membres de la xarxa es dedicaven a altres activitats delictives com el tràfic de substàncies estupefaents, furts per distracció als vianants o clients, robatoris amb força o receptació.

Les investigacions realitzades van permetre la desarticulació d'un altre clan, també de nacionalitat romanesa i liderat per Iulan T., amb antecedents a Espanya per falsificació de documents, i nebot del cap de l'altra organització. Aquest últim és qui mantenia segrestada a la jove de 19 anys que va intentar escapar i el seu oncle, segons la Policia, li havia aconsellat que la lligués amb cadenes a un radiador i que no li donés de menjar. Després de tenir coneixement de la situació, els agents van posar immediatament en marxa un dispositiu policial per rescatar la dona i procedir a la detenció de tots els membres de l'organització.

La dona, que estava retinguda en un pis de Valdemoro, presentava múltiples lesions de diversa consideració, fruit dels cops i fuetades a què havia estat sotmesa, així com un codi de barres tatuat al canell amb el deute contret amb el clan. Vuit persones van ser detingudes en el moment de l'alliberament i, després de realitzar registres en quatre domicilis dels dos clans a Madrid capital i a Getafe, es van arrestat altres catorze persones. En els registres els agents van intervenir tres armes de foc, sabres i matxets, uns 140.000 euros, més de la meitat ocult en un doble sostre de la casa d'un dels capitostos, gran quantitat de joies, cinc vehicles i material electrònic d'última generació.

stats