Societat 27/12/2011

Detenen a Barcelona el presumpte cap de la màfia calabresa

Diversos mitjans italians informen que la policia italiana i els Mossos d'Esquadra han trobat amagat en un pis de Barcelona Carmelo Gallico, fugit de la justícia italiana

Efe
1 min

BarcelonaLa Policia italiana ha detingut a Barcelona Carmelo Gallico, de 48 anys, presumpte cap del clan homònim i pertanyent a la 'Ndrangheta, la màfia calabresa, que es trobava fugit de la Justícia italiana.

Segons han informat aquest dimarts els mitjans de comunicació italians, Gallico, acusat de pertinença a l'associació de malfactors, s'amagava en un habitatge al centre de Barcelona.

El seu arrest va ser possible gràcies a la col·laboració de la policia calabresa i els Mossos d'Esquadra.

La televisió local calabresa Reggio TV informa que Carmelo Gallico és germà dels caps del clan Domenico i Giuseppe Gallico, actualment a la presó.

Els investigadors consideren que Carmelo hauria passat a ocupar la direcció de la "família" mafiosa, segons les mateixes fonts, que afegeixen que el mafiós ja havia estat a la presó acusat d'homicidi, encara que va ser posat en llibertat el febrer passat després que el Tribunal Suprem anul·lés la pena.

El 2002, Carmelo Gallico va ser guardonat, mentre es trobava sota arrest, amb el premi literari Bancarella nelle Scuole per la seva ressenya escrita sobre el llibre Troia, de l'escriptor alemany Gisbert Haeft, i que va signar amb el pseudònim Erasmus.

stats