SOCIETAT
Societat 05/05/2011

Detenen un home a Mollet per assetjar menors a través del Facebook

El delicte és conegut com a 'grooming'. El presumpte autor amenaçava les víctimes amb penjar per tot el poble les fotos que elles tenien al perfil si no quedaven amb ell i li feien favors sexuals

Redacció
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut a Mollet del Vallès un home de 30 anys i veí de Sant Pere de Ribes a qui s'acusa d'assetjar menors a través de la xarxa social Facebook, un delicte relacionat amb les noves tecnologies que es coneix amb el nom de grooming. L'home fingia una identitat falsa a la xarxa per entrar en contacte amb nenes de 12 i 13 anys i les amenaçava amb empaperar les parets del poble amb les fotos que elles tenien al perfil si no feien cas de les seves exigències. Després de ser presentat als jutjats de Mollet, el detingut, amb antecedents policials, ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Els agents van començar a investigar el cas després de rebre la denúncia que en alguns centres educatius del municipi s'estaven produint casos de coacció sobre algunes alumnes. Segons les nenes, un home gran es feia passar per una nena de 12 anys i les sotmetia a coaccions diverses. El detingut tenia en el seu poder dades personals que les menors havien fet públiques a la xarxa, com el telèfon o l'escola on estudiaven. L'acusat feia servir aquestes dades per amenaçar les noies si no li oferien favor sexuals i les alertava que les aniria a buscar a la sortida de les classes.

Segons informen els Mossos, els pares de les nenes i les escoles on s'havien produït aquests casos van contactar amb les noies que havien rebut aquestes pressions i van localitzar el perfil fals que el presumpte assetjador feia servir per contactar amb les noies. La policia catalana va detectar, més tard, que les trucades que l'acusat feia a les noies tenien l'origen a cabines telefòniques de Sant Pere de Ribes. La coordinació entre els mossos de Mollet i els de la comissaria de Sitges va permetre detenir l'acusat durant el transcurs d'una de les trucades.

stats