Societat
Societat 30/12/2011

Detenen dos homes acusats de cometre tretze robatoris a naus industrials de Sant Adrià de Besòs i Badalona

Els Mossos d'Esquadra van desplegar un dispositiu de més de deu hores per fer les detencions. El jutge ha decretat llibertat amb càrrecs per als dos acusats

Acn
2 min

BadalonaEls Mossos d'Esquadra de la comissaria de Badalona han detingut Samir D., de 24 anys, i Didi M., de 22 anys, tots dos de nacionalitat romanesa i veïns de Barcelona i Santa Coloma de Gramenet, respectivament, com a presumptes autors de tretze robatoris amb força en naus industrials de Sant Adrià de Besòs i Badalona.

Els presumptes lladres foradaven el sostre de les fàbriques i hi accedien despenjant-se amb cordes.

Els Mossos d'Esquadra van detenir els dos homes, que han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial, gràcies a un ampli dispositiu policial que va durar més de deu hores.

Els agents van iniciar una investigació arran de la recepció de diverses denúncies per robatoris amb força a empreses de Badalona comesos durant els darrers dies de novembre i principis de desembre.

Fonts policials han explicat que el modus operandi en tots els casos era molt similar. Els autors entraven als establiments per mitjà de forats que feien al sostre de les naus, i després es despenjaven amb cordes per accedir a l'interior.

La matinada del passat dia 26 de desembre la policia va rebre l'avís d'alarma de robatori en una de les naus del polígon industrial. Els agents van poder comprovar que la nau presentava un orifici al sostre fet amb el mètode rififí.

Davant l'evidència del robatori, i amb la probabilitat que els autors encara fossin per la zona, els agents van procedir al tancament policial de tot el perímetre de l'illa del polígon industrial per tal d'evitar la possible fugida dels presumptes lladres.

El tancament policial es va mantenir durant tota la nit, i després d'un segon robatori en una altra nau del polígon, els agents van localitzar els presumptes autors dels robatoris amagats en un fals sostre d'una de les naus.

Un dels dos homes era dins un tub de ventilació d'aire condicionat que va resultar molt difícil de detectar.

Els agents van poder recuperar els diners robats, 435 euros en efectiu, i un telèfon mòbil, així com les eines utilitzades per foradar els sostres i despenjar-se fins a l'interior.

Els detinguts se'ls inculpa de l'autoria de tretze robatoris amb força a naus industrials dels polígons Granland, de Badalona, i Monsolís, de Sant Adrià de Besòs.

Els dos homes, que acumulen antecedents policials per robatoris a empreses, han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

stats