Societat 14/01/2011

Detenen tres homes a Torrefarrera per robar combustible de camions aparcats en àrees de descans

2 min

TorrefarreraEls Mossos d'Esquadra van detenir ahir dijous sobre les tres de la matinada a Torrefarrera (Segrià) tres homes que es dedicaven, suposadament, a robar combustible de camions aparcats en àrees de descans a peu de carretera. Segons la policia, els detinguts disposaven d'un camió que tenia un doble fons amb un sistema d'absorció de líquids connectat a dos dipòsits amb capacitat per a més de 2.000 litres. La detenció s'emmarca dins del dispositiu de prevenció de robatoris i furts en camions que els Mossos porten a terme en zones d'estacionament a les àrees de servei i descans. Arran del sistema amb què comptaven els detinguts, s'investiga la seva relació en fets similars.

Cap a les tres de la matinada d'ahir dijous una patrulla dels Mossos d'Esquadra que vigilava un aparcament de camions situat a l'A-2 prop de Torre-serona (Segrià), va veure com un camió amb matrícula romanesa estacionava al costat d'un altre camió i al cap de pocs minuts tornava a reprendre la marxa.

Aquest fet va cridar l'atenció dels agents que van decidir seguir el camió fins a una altra àrea de descans de Torrefarrera. Quan els agents van veure que el camió es disposava a aparcar al costat d'un altre vehicle, van aturar-lo i van identificar els ocupants. Mentre els estaven identificant, es van adonar que dels baixos del camió penjava un tub de goma, que estava impregnat amb gasoil, i que entrava dins la caixa del camió. Llavors, els agents van inspeccionar la caixa i van descobrir un doble fons darrera d'una pila de palets de fusta. Allí s'hi amagava tot un sistema elèctric d'absorció de líquids connectat a dos dipòsits amb capacitat per a més de 2.000 litres, un dels quals estava gairebé ple de gasoil.

Paral·lelament, una altra patrulla va anar a l'aparcament de Torre-serona novament, i després de parlar amb diversos camioners en van trobar un que acabava d'adonar-se que li havien robat més de 600 litres de carburant.

Per les peculiaritats del fet i el sistema tant elaborat que havien dissenyat els detinguts, els Mossos investiguen la seva suposada relació amb altres fets similars. Els detinguts, dos joves de 26 i 30 anys sense domicili conegut i un home de 53 anys veí de Salt (Gironès), estan acusats d'un delicte contra el patrimoni i passaran en les properes hores a disposició judicial davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia a Lleida.

stats