Societat 29/08/2012

Detenen 8 guàrdies civils a l'aeroport d'Eivissa per quedar-se drogues que confiscaven i traficar-hi

Els agents estan acusats d'apropiar-se drogues i altres objectes confiscats als passatgers, de traficar amb les substàncies i de falsificar actes de denúncia

Efe
1 min

PalmaLa Guàrdia Civil ha detingut aquest dimecres a Eivissa vuit dels seus agents destinats a l'aeroport de la ciutat perquè s'havien quedat, presumptament, petites quantitats de la droga que confiscaven i alguns objectes.

Els agents, als quals es considera presumptes autors d'apropiació indeguda, falsedat documental i tràfic de drogues, aprofitaven els escorcolls que practicaven durant el servei per quedar-se petites quantitats de droga i altres objectes dels passatgers investigats, segons ha informat l'institut armat en un comunicat.

La investigació va començar després de la detenció d'un home de nacionalitat búlgara, el passat mes de maig a l'aeroport d'Eivissa, quan pretenia introduir 490 grams de cocaïna en petites boles de 4 grams cadascuna. El detingut va denunciar en la seva declaració davant del jutjat d'instrucció número 3 d'Eivissa la desaparició de 5 d'aquestes boles, amb aproximadament 20 grams de droga, la qual cosa va deixar en evidència la possible participació en aquests fets dels guàrdies civils que havien actuat en la seva detenció.

La unitat orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Balears va esbrinar durant la seva investigació que els vuit agents s'havien apropiat indegudament de petites quantitats de droga i també de diversos efectes dels equipatges de viatgers, com peces de vestir, un dispositiu electrònic i un perfum, i posteriorment havien falsificat l'acta de denúncia sobre les seves actuacions.

A més dels vuit agents, també ha estat detinguda la parella d'un d'ells, considerada còmplice. Els nou han estat traslladats a dependències de la Guàrdia Civil d'Eivissa.

stats