Societat 15/04/2012

Detenen un dels atracadors més actius a l'àrea metropolitana de Barcelona

El lladre, amb 19 antecedents, va aconseguir un botí d'uns 50.000 euros en sis robatoris a bancs en només quinze dies

Acn
1 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut Jose C. R., de 51 anys i nacionalitat espanyola, acusat de cometre sis robatoris amb violència a entitats bancàries de l'àrea metropolitana de Barcelona. La investigació es va iniciar arran d'un seguit d'atracaments a bancs i caixes que es produïen a les ciutats de Barcelona i Granollers. En un interval de 15 dies -des de finals de març i fins a principis d'abril-, el detingut havia comès sis robatoris. Atracava les entitats bancàries amb una pistola i una navalla. En els dos primers atracaments va fer servir elements de disfressa com gorres i ulleres de sol per tal de dificultar la seva identificació.

En els altres robatoris va fer servir altres mètodes com tenyir-se els cabells i canviar-se de roba, la qual cosa li va permetre dur a terme tres atracaments en un mateix matí.

Tres dies abans de cometre el primer atracament, el detingut havia sortit del centre penitenciari on complia condemna per fets similars. Concretament, el 13 de març va assaltar una entitat bancària a Barcelona i es va apoderar de 260 euros, el dia 16 del mateix mes va assaltar un banc a Granollers i es va endur un botí de 23.500 euros, el 2 d'abril va assaltar tres entitats bancàries a Barcelona i es va endur un total de 8.405 euros i el passat 6 d'abril va robar en un altre banc de Granollers, d'on es va endur 15.140 euros.

Quan se'l va detenir, el lladre duia a sobre uns 13.000 euros. En l'escorcoll que els agents van practicar al seu domicili es va recuperar part de la roba que l'atracador feia servir, la pistola i la navalla. El detingut, amb 19 antecedents policials per fets similars, passa avui a disposició judicial.

stats