Societat 06/04/2011

Detenen un camioner que duia 21 motocicletes robades al remolc

Volia entrar al port de Barcelona i embarcar al ferri que duu a Tànger per vendre els vehicles. Des del desembre de l'any passat s'han detectat dos casos més com aquest

Redacció
1 min
El camió amb les motos robades

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut Louis M. F, de 56 anys i sense domicili conegut a l'Estat espanyol, com a presumpte autor d'un delicte de robatori i furt d'ús de vehicle. L'home ha estat detingut quan intentava accedir al port de Barcelona amb un camió que duia 21 motocicletes presumptament sostretes al remolc. Segons la policia, el seu objectiu era embarcar al ferri que uneix Barcelona i la ciutat marroquina de Tànger. Allà, els vehicles haurien estat venuts. La Policia Portuària de Barcelona ha col·laborat en l'operatiu dins del marc d'una campanya per detectar i evitar la sortida cap al Marroc de material sostret a Catalunya i a la resta de l'estat pel port de Barcelona.

Aquest no és l'únic cas recent de robatori de motocicletes. A principis del desembre del 2010, a Cerdanyola del Vallès, se'n van trobar disset dins d'una furgoneta. El gener d'aquest any es va detectar un magatzem al districte de Sant Martí de Barcelona on n'hi havia dinou més. Segons la policia, el modus operandi dels lladres de motocicletes acostuma a repetir-se: surten de nit, en grups de tres o quatre persones i s'emporten motocicletes aparcades al carrer en furgonetes o petits camions. Les tenen uns quants dies al mateix vehicle o a magatzems de l'àrea metropolitana de Barcelona. Després les duen al Marroc, on les venen al mercat negre per un preu que va des dels mil fins als dos mil euros.

stats