Societat 20/07/2012

Detenen un home per cultivar més de 200 plantes de marihuana en un domicili de Palafolls

La droga intervinguda tindria un valor de més de 28.000 euros al mercat il·lícit

Acn
2 min

PalafollsEls Mossos d'Esquadra han detingut Andrés J. O., de 43 anys, i han imputat Ángel L. M., de 41 anys, per cultivar més de 200 plantes de marihuana en una casa de Palafolls (Maresme). Se'ls acusa d'un delicte contra la salut pública. El detingut ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Els agents van descobrir a principis de juliol la plantació i tota classe d'utensilis per cultivar la marihuana. Tenien un sistema d'il·luminació i ventilació propi, amb ventiladors, assecadors i humidificadors. La policia també va decomissar cinc quilos de substància assecada per a la seva distribució. En total, la droga intervinguda tindria un valor superior als 28.000 euros al mercat il·lícit

La investigació dels fets es va iniciar a partir de la troballa d'una plantació de marihuana en un domicili particular de la localitat. El passat 5 de juliol, pels volts de les 23 hores, es va rebre la trucada d'una persona que manifestava que s'estava produint una baralla en un domicili de la urbanització Ciutat Jardí de Palafolls. En arribar al lloc, els Mossos i la policia local de Palafolls no van veure-hi cap indici de baralla ni de discussió. La porta d'accés a l'interior de la finca era oberta, dues de les habitacions estaven tancades amb un petit cadenat a la porta, i una tercera amb un cadenat obert.

Els agents van entrar dins d'aquesta habitació i hi van trobar cabdells de marihuana assecant-se, una bàscula de precisió, focus, una sortida d'aire amb una turbina, un ventilador i un aparell d'aire condicionat en funcionament. En una de les altres habitacions van localitzar 200 plantes de marihuana amb un sistema d'il·luminació, ventiladors i humidificadors en marxa i uns cinc quilos de substància assecada per a la seva distribució.

La Unitat d'Investigació dels Mossos d'Arenys de Mar es va fer càrrec de la investigació per localitzar el propietari de la plantació. L'11 de juliol van detenir Andrés J. O., de 43 anys, i van imputar Ángel L. M., de 41 anys. Tots dos són de nacionalitat espanyola i veïns de Palafolls. Se'ls acusa de ser els presumptes autors d'un delicte contra la salut pública en la modalitat de tràfic de drogues.

stats