SUCCESSOS
Societat 23/12/2010

Detenen in fraganti un atracador relacionat amb 13 robatoris més

Els Mossos de la comissaria de Gràcia han detingut Paul M.N., de 27 anys i amb domicili a Barcelona, quan acabava de cometre un robatori amb violència en un forn de pa del districte

Marta Català
2 min

BARCELONAEls fets van passar el 19 de desembre. El presumpte atracador portava una arma de foc simulada que hauria utilitzat per intimidar l’encarregada de l’establiment comercial, i unes ulleres i una bufanda que utilitzava per tal d’amagar la seva identitat i no ser descobert per les seves víctimes.

Arran d’aquesta detenció, els investigadors de les diferents unitats d’investigació han pogut relacionar-lo amb 13 atracaments més comesos en els districtes de Gràcia, Ciutat Vella, Les Corts, Horta-Guinardó, Sant Martí i Eixample.

Com a curiositat, el detingut no tenia antecedents penals, de manera que ha estat gràcies a la detenció in fraganti i al reconeixement de les víctimes que s’han pogut resoldre la resta dels fets. Els investigadors no descarten que pugui estar implicat en almenys quatre fets més.

El detingut va passar ahir a disposició judicial i va ingressar a la presó.

D’altra banda, els Mossos van detenir in fraganti ahir al vespre dos presumptes autors de dues estrebades a dos vianants. En un dels casos, que va tenir lloc al districte de Sants-Montjuïc, el detingut hauria amenaçat la seva víctima amb una navalla i li hauria pres la bossa de mà després de tallar-li la nansa. Els Mossos van poder detenir-lo després que la víctima pugés al vehicle policial i iniciés un recorregut amb ells, ja que feia pocs minuts que s’acabava de cometre el robatori i era molt possible que l’autor dels fets es trobés pels volts de la zona. Pocs minuts després d’iniciar la marxa, la víctima el va identificar i localitzar mentre caminava per un dels carrers. En el moment de la detenció, el detingut, que no tenia antecedents penals, va oposar resistència. En l’escorcoll, els agents li van trobar diverses pertinences de la víctima.

En l’altre cas, els Mossos van detenir un home que presumptament acabava de robar la bossa de mà d’una dona que passejava pel districte de Ciutat Vella. La ràpida actuació policial i la col·laboració de diversos testimonis que van alertar la policia i van proporcionar la descripció del presumpte atracador van permetre que els agents l’interceptessin i el detinguessin. Es dóna la circumstància que el detingut acumula una trentena d’antecedents, majoritàriament per delictes contra el patrimoni.

Els dos detinguts passaran a disposició judicial durant els propers dies.

stats