Societat 12/03/2012

Enxampen 'in fraganti' set lladres de pisos reincidents a Barcelona

Els detinguts acumulen un centenar d'antecedents entre tots. Han estat arrestats en cinc dies a l'Eixample, Sant Martí i Sants-Montjuïc

Ara
2 min

BarcelonaOnada de detencions de lladres de pisos enxampats 'in fraganti' en diferents zones de Barcelona: l'Eixample, Sant Martí i Sants-Montjuïc. S'han detingut set homes en tres operacions en cinc dies, l'última aquest mateix dilluns al matí, i els arrestats acumulen entre tots un centenar d'antecedents per altres robatoris.

1. Dijous, 8 de març. Eixample. Dos detinguts. Dues agents fora de servei detecten els sospitosos.

Dues agents dels Mossos que estaven fora de servei veuen dos homes que es comporten de manera estranya i decideixen seguir-los. Els veuen aturar-se davant d'una porteria. Els homes manipulen el pany: és evident que volen forçar la porta. Les dues agents truquen a la patrulla de la zona. Mentrestant, els homes deixen córrer la porta triada perquè no se'n surten. Caminen una mica més i s'aturen davant d'una altra porta. Aquesta sí que aconsegueixen obrir-la. Un dels homes es fica dins de l'escala i l'altre es queda fora. Arriba la patrulla, escorcolla el que vigila i li troba una pota de cabra de 45 centímetres. A l'escala, enxampen l'altre home forçant la porta d'un pis. Els dos homes queden detinguts. Tenen 49 i 56 anys i acumulen 60 antecedents per altres robatoris.

2. Divendres, 9 de març. Sant Martí. Tres detinguts. Per haver aparcat al carril bus.

Una patrulla passa pel costat d'un carril bus i vol advertir a tres homes que estan dempeus al costat d'un cotxe que no poden aparcar en aquest punt. Els homes intenten fugir corrent quan veuen els agents, i un d'ells llença un objecte sota el cotxe. Els policies els enxampen i els troben 1 cadena d'or, 7 rellotges i, sota el cotxe, un passaport i una llibreta bancària d'una empresa. Porten guants i estris per forçar panys. Els objectes són acabats de robar en un pis de la zona, segons una denúncia recent. Els tres homes són detinguts. Tenen entre 24 i 30 anys i acumulen 13 antecedents entre els tres.

3. Dilluns, 12 de març. Sants-Montjuïc. Dos detinguts. Policia alertada pels veïns.

Matí. Diverses patrulles de la zona són alertades per testimonis que s'està produint un robatori en un pis. Els agents troben el pis amb el pany forçat i enxampen un home que en fuig. El còmplice és al terrat de l'edifici, amagat. Els sospitosos porten un tornavís. Tenen 24 i 28 anys i acumulen 24 detencions anteriors entre tots dos.

stats