Societat 12/03/2012

Detenen un home per intentar matar la seva exdona i abandonar la filla de sis mesos

Se l'acusa d'agredir i llençar la dona al voral d'una carretera, pensant-se que era morta, i de deixar el nadó al costat d'un contenidor d'escombraries

Acn
2 min

Barberà del VallésEls Mossos han detingut Wilian R.M., de veí de Terrassa de 26 anys, que hauria intentat matar la seva exdona i després hauria abandonat la seva filla, de sis mesos, al costat d'un contenidor d'escombraries, a Barberà del Vallès.

L'home va ser detingut el 29 de febrer, tres dies després que tres joves trobessin el nadó abandonat al costat d'un contenidor d'escombraries. En veure que la nena era viva, la van dur a una comissaria dels Mossos, des d'on els agents van reclamar l'assistència de serveis sanitaris, que la van dur a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell. Dues hores més tard, pel camí de la riera de Rubí, un mosso fora de servei va trobar una dona que demanava ajuda en una sèquia del costat de la carretera. El cap li sagnava de manera abundant, tenia lesions al coll i estava tapada amb branques i fulles. Malgrat que no recordava bé els fets, la dona va explicar que la seva exparella l'havia colpejat al cap i escanyat fins que va perdre el sentit, i que s'havia endut la seva filla.

Wilian R.M., de nacionalitat boliviana, va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa i d'un delicte d'abandonament de menor, i ha ingressat a presó.

Les investigacions posteriors van permetre determinar que la matinada del 26 de febrer, Wilian R.M., la víctima i el nadó de sis mesos viatjaven en cotxe. La dona va demanar que paressin perquè es trobava malament. La policia creu que el detingut va aprofitar per escanyar-la i colpejar-la amb "intenció evident" de matar-la. Després l'hauria tret del cotxe i l'hauria deixat en una sèquia al costat de la carretera, tapada amb branques i fulles, convençut que era morta. Hauria conduït després fins a Barberà del Vallès, on hauria abandonat el nadó al costat d'uns contenidors d'escombraries.

Tres dies després, davant el control i la vigilància a què es va sotmetre el seu entorn, l'home es va presentar de forma voluntària a la comissaria de Mossos d'Esquadra de Terrassa, on se'l va detenir.

stats