Societat 27/04/2011

Detenen un lladre per vestir amb roba robada

A l'home, que ha quedat en llibertat amb càrrecs, se li imputen dos robatoris i dues faltes

Acn
2 min

BanyolesEls Mossos d'Esquadra han detingut a Banyoles un lladre de 42 anys que es passejava pel carrer amb uns pantalons i una samarreta que ell mateix havia robat en un habitatge de la ciutat.

Els agents el van poder enxampar després que una dona el sorprengués, la nit anterior, quan intentava esmunyir-se al seu domicili per robar-hi. En el moment de detenir-lo, els agents li van trobar al damunt una cartera i un telèfon mòbil que havia furtat aquell mateix dia. El detingut, a qui s'imputaven dos robatoris -un d'ells, en grau de temptativa- i dues faltes de furt, ja ha passat a disposició judicial. Després de prendre-li declaració, el jutge el va deixar en llibertat amb càrrecs.

La detenció de lladre, Ahmed E.H., que viu a Banyoles mateix, va tenir lloc dimarts de la setmana passada al vespre. Els agents el van detenir mentre passejava pel carrer, després d'haver rebut una denúncia d'una veïna perquè un lladre li havia volgut entrar a casa.

El dia 18 d'abril a la nit, la dona va sorprendre Ahmed E.H. mentre pujava les escales del seu domicili, amb la intenció d'esmunyir-s'hi per robar-hi. En veure's descobert, l'home va marxar corrents.

Després que la veïna els alertés, els Mossos d'Esquadra van començar a estirar el fil per veure de qui es podria tractar. Els agents van poder identificar el lladre i l'endemà el van detenir per la temptativa de robatori.

En el moment de la detenció, Ahmed E.H. duia posats uns pantalons i una samarreta, que coincidien exactament amb unes peces de roba que es van robar de dins un habitatge el 15 d'abril. El lladre va entrar a la casa pel garatge i allà es va emportar diverses bosses amb roba, que els propietaris havien comprat per regalar. Fins i tot, encara estaven embolicades. En total, el valor de les peces oscil·lava entorn dels 400 euros.

Els Mossos d'Esquadra van recollir més peces de roba i diversos indicis relacionats amb el robatori. A més, Ahmed E.H. també portava al damunt un telèfon mòbil i una cartera negre que hauria sostret el mateix dia de la detenció, el 19 d'abril.

Per tot això, el lladre va quedar detingut per dos robatoris a interior d'habitatge (un d'ells, en grau de temptativa) i dues faltes de furt. L'home, que té 42 anys i acumula antecedents, ja ha passat a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Girona. Després de prendre-li declaració, el jutge el va deixar en llibertat amb càrrecs.

stats