Societat 18/10/2011

Detenen el pare dels nens desapareguts a Còrdova

La família paterna ha estat des del principi de la desaparició en el punt de mira de la policia

Ara
1 min

CòrdovaLa Policia ha detingut aquest dimarts a José Bretón, el pare dels dos nens desapareguts en un parc de Còrdova, segons informen fonts de la investigació. Des del principi, tota la investigació s'ha centrat en la família paterna, especialment en el pare dels dos nens (Ruth, de 6 anys, i José, de 2) com a principal nucli sospitós d'aquesta desaparició.

El pare dels nens va denunciar davant la Policia que els havia perdut en una distracció al parc Cruz Conde. No obstant això, la Policia dubtava de la seva declaració davant la falta de testimonis. A més, va posar en dubte la seva versió dels fets i va procedir en aquests últims deu dies a diversos registres en els domicilis de la família paterna en el centre i a les afores de Còrdova.

Va ser el pare dels nens qui va realitzar una trucada, al voltant de les 18.40 hores del dissabte 8 d'octubre, per alertar que els seus fills havien desaparegut mentre jugaven al parc de la capital cordovesa. Posteriorment, va presentar la denúncia formal a la comissaria. Divendres passat, el pare va tornar a la comissaria provincial de la Policia Nacional a Còrdova per prestar declaració en relació aquesta desaparició.

José Bretón, que estava immers en un procés de separació amb la mare dels nens, tenia aquest cap de setmana la custòdia dels nens, que habitualment residien a Huelva.

Els agents continuen les tasques de recerca dels dos menors. D'altra banda, la plataforma Urgente Niños Desaparecidos, creada amb l'objectiu de difondre imatges dels nens, ha intensificat els seus treballs.

stats