SUCCESSOS
Societat 13/01/2011

Detenen 11 persones per estafar més de 120.000 euros en el cobrament de desocupació

Agents de la Policia Nacional i municipal de Girona han detingut onze persones que presumptament haurien estafat fins a 120.000 euros en el cobrament de la prestació de desocupació utilitzant documents portuguesos falsos amb identificacions fictícies.

Redacció
2 min

GironaAgents de la Policia Nacional i la Municipal de Girona han detingut onze persones que presumptament haurien estafat fins a 120.000 euros en el cobrament de la prestació de desocupació utilitzant documents portuguesos falsos amb identificacions fictícies.

Segons que han informat els dos cossos, la investigació es va iniciar el desembre passat després de detectar-se possibles irregularitats en la contractació de treballadors per l'empresa Construccions Fonseca i Pereira des que va ser donada d'alta a la Seguretat Social el 24 de novembre de l'any passat, i que estava regentada per un ciutadà del Camerun, que també ha estat detingut.

Des dels seus inicis, aquesta companyia hauria tingut en nòmina a 39 treballadors brasilers que presumptament haurien utilitzat documentació falsa portuguesa per a la seva alta en la Seguretat Social per poder tal de poder residir i treballar a Espanya.

Els agents van comprovar que 24 d'aquests treballadors havien estat d'alta en períodes inferiors a deu dies i que després, amb la corresponent liquidació, un certificat de l'empresa i documents d'identitat portuguesos falsos, havien procedit a tramitar la prestació contributiva de desocupació.

El resultat de les investigacions va ser la detenció a Girona i Salt de vuit persones, sis d'elles brasileres, una del Camerun que és el responsable i administrador de l'empresa de construcció i una altra espanyola d'origen equatorià. També es va detenir tres brasilers més a Barcelona i Santa Coloma de Gramenet.

Un dels brasilers detingut a Girona cobrava tres prestacions d'atur amb identitats diferents.

La policia també sosté que l'empresa de construcció estaria cobrant per la realització i el lliurament dels certificats de liquidació i la resta de documentació per tramitar l'atur la quantitat de 500 euros.

Els onze detinguts, dos dels quals són dones, van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció de guàrdia de Girona i van quedar en llibertat.

stats