Societat 05/08/2011

Detenen l'home tirotejat a la Diagonal per haver matat la seva companya a Rússia

Els Mossos han descobert que estava buscat per la Interpol en investigar el confús incident en el qual va resultar ferit en una cama per un tret que suposadament li va disparar el seu company de pis

Sílvia Barroso
2 min

BarcelonaSi estàs buscat per assassinat, és millor que no et disparin un tret. Si la policia s'hi fica, pot acabar descobrint que ets més sospitós que víctima. És el que li ha passat a Sergei G., l'home que va rebre un tret la setmana passada en un pis de la Diagonal. Quan no li va quedar més remei que presentar-se davant la policia per explicar els fets, es va identificar com a ciutadà txec. Finalment, però, ha resultat ser un home rus buscat per la Interpol per un assassinat a Rússia. Se l'acusa d'haver matat la seva companya sentimental, segons ha avançat l'agència Efe.

Els investigadors dels Mossos van descobrir que podia ser un fugitiu quan es van posar a investigar el personatge i el seu entorn per aclarir el confús episodi, ja que el seu relat no era clar. De fet, va fer anar la policia de bòlit perquè després del tret va presentar-se amb la cama ensangonada en un bar proper al seu pis demanant ajut. Quan els serveis d'emergències es van activar, es va veure que la seva ferida era lleu.

Ell va assegurar a la policia, amb certa confusió, que un company o excompany de pis, suposadament ucraïnès, li havia disparat el tret i que després s'havia atrinxerat a casa seva. Els Mossos hi van enviar el grup especial d'intervenció (GEI) a tirar la porta a terra per intentar detenir l'autor del tret. Tanmateix, un cop a dins, van trobar el pis buit. El suposat agressor havia fugit, potser pels patis del darrere, i havia deixat a la casa una arma utilitzada.

Els investigadors –que també continuen intentant localitzar l'agressor– van descobrir que la víctima podia ser un home buscat per Rússia. Fotos enviades per la Interpol, que mostrava trets físics que l'identificaven, van posar en alerta els Mossos, que aquest divendres l'han detingut després de les últimes comprovacions per assegurar-se de la seva veritable identitat.

stats