Societat 09/12/2010

Detenen el treballador d'un cementiri per robar dents d'or de cadàvers

Un home que treballa en un cementiri de l'àrea metropolitana de Barcelona ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra per haver-se apropiat indegudament de 17 peces dentals d'or procedents de cossos que estaven dipositats en una ossera comuna i per les quals va obtenir uns 2.000 euros de benefici.

Redacció
1 min

BarcelonaSegons informa la policia autonòmica, a l'home de 39 anys i veí de Barcelona se li atribueix un delicte contra la llibertat de consciència, els sentiments religiosos i el respecte als difunts, així com 17 faltes contra el patrimoni per la presumpta apropiació indeguda de les peces dentals dels morts.

Les indagacions policials es van iniciar després que els mossos rebessin una alerta per la venda de dents d'or a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès).

El detingut aconseguia les peces dentals d'or d'una ossera comuna a la qual són traslladades les restes dels fèretres una vegada que s'esgota el termini de concessió del nínxol i la família renuncia expressament a renovar-lo i no manifesta la voluntat de moure les despulles mortals a un altre lloc.

L'home, del qual no s'ha informat del cementiri on treballava, ha quedat en llibertat després de declarar davant dels Mossos d'Esquadra a l'espera de la seva declaració davant del jutge.

stats