Successos
Societat 10/07/2011

Detenen vuit persones al Prat per deu robatoris comesos a Lleida

Els detinguts haurien robat materials de camions aparcats en àrees de servei de l'A-2. Trencaven les lones o portes dels camions, se n'enduien la càrrega amb furgonetes robades i la guardaven en un magatzem a un polígon del Prat

Efe
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut vuit persones al Prat de Llobregat (Baix Llobregat) com a presumptes autors d'un delicte d'associació il·lícita i deu robatoris comesos amb força en camions aparcats en àrees de servei de l'A-2, a les comarques de Lleida. La policia catalana ha informat avui que les detencions es van realitzar entre dimecres i dijous passat al Prat i que els detinguts són Mohammad T., de 31 anys; Jamal A., de 30; Fouad A., de 30; Redouan M., de 25; Karim A., de 30; Youssef B., de 36 anys; Mustapha D., de 50, i Abdelilah D., de 36 anys.

Les detencions són el resultat d'una investigació iniciada al mes d'abril, després de produir-se una sèrie de robatoris amb força en camions aparcats en àrees de servei de l'A-2, en poblacions de les comarques lleidatanes de la Segarra, Urgell i el Pla d'Urgell. Els robatoris eren efectuats amb la tècnica coneguda com a "teloners", que consisteix a trencar les lones o portes dels camions quan estan aparcats en àrees de servei i robar la càrrega que transporten, amb l'afegit que aquesta càrrega era traslladada a furgonetes que també havien sigut sostretes amb anterioritat.

Als detinguts se'ls imputa l'autoria de vuit robatoris a l'interior de remolcs de camions i dos robatoris de furgonetes. El material robat era traslladat més tard a un magatzem que tenien els detinguts en un polígon del Prat de Llobregat, on la policia va localitzar durant un escorcoll més de 4.000 pantalons, entre d'altres articles, preparats per a un imminent trasllat a l'estranger. També se'ls imputa un delicte d'associació il·lícita, ja que formen part d'un grup de delinqüents amb continuïtat en el temps, precisa la policia.

Els detinguts, dels quals Youssef B., Mustapha D. i Abdelilah D. van quedar en llibertat després de declarar davant dels Mossos, van passar a disposició judicial divendres passat davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia del Prat de Llobregat. La investigació continua oberta per aconseguir descobrir la procedència de tot el material recuperat.

stats