SOCIETAT
Societat 10/05/2011

Detinguda una banda acusada de 24 robatoris a pisos de l'Hospitalet i Barcelona

S'han detingut quatre persones, alguns d'ells amb antecedents per robatori. La policia no descarta noves imputacions però ha dit que no espera realitzar noves detencions

Agències
1 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut quatre persones d'una banda a la qual acusen d'haver assaltat 24 domicilis particulars de l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona, segons informa avui la policia catalana. Dels 24 robatoris només un es va cometre a la capital catalana i els 23 restants a l'Hospitalet. A més, alguns dels detinguts tenen antecedents per robatori.

Els Mossos van començar a investigar les activitats de la banda al començament de l'any quan van tenir constància de diversos robatoris a domicilis en els quals es repetia el mateix 'modus operandi'. La policia no descarta noves imputacions una vegada finalitzi l'estudi del material recuperat, i han donat la investigació per finalitzada, ja que no esperen realitzar noves detencions.



Els lladres solien accedir als pisos al matí, quan els seus habitants estaven treballant, i una vegada dins bloquejaven el pany amb trossos de fusta, paper higiènic o d'alumini per bloquejar l'entrada en el cas que arribessin els habitants de la casa mentre es trobessin encara a l'interior de l'habitatge. Els quatre detinguts, que utilitzaven guants blancs de tela en els robatoris, es distribuïen les tasques de vigilància, entrada al pis, sostracció dels objectes i fugida.



La banda, a més dels diners i les joies que pogués trobar a les cases, robava objectes de fàcil transport com ordinadors portàtils, telèfons cel·lulars, consoles de videojocs o càmeres fotogràfiques, encara que si podien també s'emportaven televisors de pantalla plana. Bona part dels objectes robats han estat recuperats pels Mossos en el domicili dels detinguts i han estat tornats als seus propietaris.

stats